Nieuws | 12 april 2024

Voorbeschouwing RC Hades Hasselt – K. Lyra-Lierse

Zaterdagavond trekt onze Koninklijke Lyra-Lierse naar de boorden van de Pukkelpopweide. Daar wacht de altijd lastige confrontatie met RC Hades. Aftrappen in het Kiewitstadion doen we om 19u30. De wedstrijd is bovendien live te volgen via HLN+.

Is Hades een zwart beest van Lyra-Lierse? Of niet? Daarover heerst best wat discussie. En ook de cijfers geven daarin nog geen uitsluitsel. Sinds 2018 kwamen onze Pallieters de groen-witten 6 keer tegen: 5 keer in competitieverband, 1 keer in de beker. Beide clubs trokken elk drie keer aan het langste eind. En dus mag de track record van onze jongens tegen Hades best wat opgevijzeld worden. Vorig seizoen evenaarde de ploeg uit Kiewit de hoogste eindnotering uit haar clubgeschiedenis en dus is het nog steeds officieel uittredend vice-kampioen. In 2022-2023 pakte Lyra-Lierse overigens 0 op 6 tegen Hades. Dit seizoen werd de thuiswedstrijd tegen Hades op speeldag 3 onze eerste driepunter. Een 6 op 6 zou de balans tegen Hades terug wat meer glans geven.

Hades draait al 30 speeldagen een stabiele jaargang. Het kon nooit écht lonken naar een plaats bij de eerste vijf, maar kwam ook onderaan nooit in de gevarenzone. Missie wellicht geslaagd. Zowel voor coach Wim Mennes die met een aantal routiniers in het elftal als o.a. Bertjens, Gijbels, Mombaerts en Kessels voldoende ervaring heeft om makkelijk stand te houden in deze reeks. Om het competitieslot nog wat kleur te geven, zoeken de Kiewitenaren nog punten af te snoepen van o.a. onze Koninklijke Lyra-Lierse en leider en stadsgenoot Sporting Hasselt. Vooral oppassen dus voor een ploeg die dit seizoen verder niets meer te winnen of te verliezen heeft via de eindklassering.

Indien een (jawel) 14e overwinning op een rij bij Hades binnengehaald zou worden, blijven de mannen van Tom Proost in de nek hijgen van de twee Limburgse ploegen bovenaan. Sporting Hasselt trekt naar Tempo Overijse, dat een laatste strohalm kan beetnemen om alsnog een mirakel van het behoud te verrichten. Belisia krijgt thuis Racing Mechelen over de vloer, dat maar al te graag mee de eindronde in wil. Het zijn razendspannende weken in dit competitieslot. Supporters, met z’n allen naar de Hasseltse buiten om de Lierenaars vooruit te schreeuwen!

RC Hades Hasselt – K. Lyra-Lierse live op HLN

Info voor supporters

Afreizen naar Kiewit kan zowel met eigen vervoer als met de bus. SC Oldskool 1906 vertrekt vanuit Lier om 17u00, Herenthout om 17u20 en Heultje om 17u45.

Tickets zijn ter plaatse aan te kopen en kosten 12 EUR. Onder 18 jaar en studenten in het bezit van een studentenkaart krijgen gratis toegang.

Teamnieuws

Tom Proost moet het in Kiewit stellen zonder Maxim Volant die tegen Berchem tegen een derde gele kaart aanliep. Jason Van Achteren ondervond hinder na de derby van zondag en blijft tegen Hades zeker aan de kant. Cel Teunen verscheen deze week opnieuw op het trainingsveld. Zijn inzetbaarheid wordt nog geëvalueerd. Ook Joppe Smits trainde deze week mee met de groep.

Bij de langdurige afwezigen horen nog steeds Youssef Boulaouali, Koen Weuts, Mathias Nys & Jarne Janssen.

Stats