Nieuws | 28 april 2023

Voorbeschouwing Racing Mechelen – K. Lyra-Lierse

Diegem op eigen veld, een trip naar het Kiel… maar eerst trekken we naar Mechelen. Zaterdagavond wacht immers de streekderby tegen de Koninklijke Racing Club Mechelen in het nostalgische Oscar Vankesbeeckstadion. Een prestigeduel, steeds op het scherp van de snee.

Voor de thuisploeg staat vooral nog de eer op het spel. Racing vertoeft als promovendus al een heel seizoen in de rustige middenmoot en hoeft zich ook geen zorgen meer te maken naar onderen toe. Toch proberen ze met enkele goede resultaten hun competitieslot nog wat extra kleur te geven. Vorige week nog pakten de groen-witten nog een punt bij leider Hades. Met resterende wedstrijden tegen Lille en Tongeren is er voor de Maneblussers zelfs nog een eindranking in de linkerkolom mogelijk.

Voor onze Pallieters staat er natuurlijk meer op het spel. Een nieuwe driepunter moet Cappellen en Belisia opnieuw onder druk zetten in de strijd om de rechstreekse promotieplek en de jacht op leider Hades. Met een 9 op 9, zonder tegendoelpunt, in de laatste drie wedstrijden lijkt onze ploeg helemaal ontketend. Laat de Lierse sneltrein maar voortdenderen!

Info voor meereizende supporters

Voor deze wedstrijd is een buscombiregeling van kracht. Alle beschikbare plaatsen hiervoor gingen in sneltempo de deur uit. Wie nog hoopt op een last-minute vrijkomend ticket, kan steeds onze supportersclubs contacteren.

Teamnieuws

Het is niet de makkelijkste jaargang voor onze coach Bart De Roover, gezien de zware blessurelast die onze kern al bijna het hele seizoen teistert. Ook deze week is het weer van dat. Zowel Jason Adesanya als Gianni Vets trainden uit voorzorg individueel. Alles wordt in het werk gesteld om hen speelklaar te krijgen tegen zaterdagavond. Hetzelfde geldt voor Gaetan Lambreghts die de voorbije weken met een verrekking kampte en ook nu twijfelachtig blijft. Ook Joppe Smits sloot opnieuw aan bij de groep, maar is nog niet inzetbaar.

Maxim Volant kwam vorig weekend, ondanks een lichte blessure, alsnog in actie tegen Londerzeel. Hij bleef deze week op training uit voorzorg aan de kant. Dax Hufkens tenslotte liep een blessure op aan de buikspieren. Ondanks zijn drie opeenvolgende clean sheets zal hij al zeker niet onder de lat staan in Mechelen. Zijn vervanger wordt wellicht onze eerste doelman Mats Sterkens, die deze week eindelijk opnieuw kon trainen.

Balbi, Kil & Schils zijn de langdurige geblesseerden. Zij blijven zaterdag ook nog steeds aan de kant.

Stats