Nieuws | 23 februari 2024

Voorbeschouwing Londerzeel SK – K. Lyra-Lierse

De laatste halte van deze Engelse week: Londerzeel SK. Onze jongens trekken zondagmiddag naar het Eeckelaers Stadion, waar de bal om 15u00 rolt.

Opnieuw een tricky verplaatsing voor Tom Proost en zijn manschappen. Sinds de promotie naar 2e Afdeling kon Lyra-Lierse nog nooit winnen aan de Brusselsestraat. Dit jaar zit dat er wel in? Verkijk je dan zeker niet op de rangschikking.

Londerzeel kende een dramatische heenronde, die op de 17e plaats werd afgesloten, maar greep tijdens de winterstop drastisch in. Met de inkomende januari-transfers van Stefan Verbist (van 1e Nationaler Cappellen), Joeri Dequevy en Kenneth Ugoh (van reeksgenoot Houtvenne) en de terugkeer van sluitstuk Stefan Roef uit voetbalpensioen, kreeg de blauw-rode kern een stevige surplus aan ervaring en kwaliteit. Met resultaat: want sinds begin 2024 sprokkelde Londerzeel 10 punten en wist het zich voorlopig op te trekken naar plaats 15, net boven de degradatiestreep. Het opvallendste resultaat boekten ze in Hasselt, waar met een droge 0-3 de leider opzij werd gezet.

Blijdschap omwille van de huidige hoogconjunctuur (met 21 op 21) mag er dus zeker zijn. Maar er zijn nog 10 wedstrijden af te werken in deze competitie. De weg is nog lang. Voetjes op de grond. En vastberaden doorzetten om ook in Londerzeel met dezelfde grinta drie punten te gaan pakken!

Ticketinfo

Tickets zijn ter plaatse te verkrijgen. Voor een staanplaats betaal je €10. Een zitplaats op de tribune kost €13. Kinderen onder 14 jaar krijgen gratis toegang.

Afreizen naar Londerzeel kan gewoon met auto.

Teamnieuws

Gianni Vets kreeg geel in Lebbeke en zit een schorsingsdag uit. Sebbe Augustijns komt dan weer opnieuw bij de kern, nadat hij voor de inhaalwedstrijd in Lebbeke niet op de feuille mocht staan (niet speelgerechtigd).

Mathias Nys is nog niet fit voor de partij in Londerzeel. Elio Balbi, Jarne Janssen en Youssef Boulaouali bevinden zich ook nog in de ziekenboeg.

Stats