Nieuws | 1 september 2023

Voorbeschouwing & info Lille United – K. Lyra-Lierse

Deze seizoensstart is meteen volle gas. Na de midweekopener tegen Houtvenne, volgt er zaterdagavond een nieuw duel tegen een Kempense club. Onze Pallieters trekken dan naar Poederlee, alwaar de confrontatie met Lille United wacht.

De Lillenaren toonden op de openingsspeeldag meteen dat ze alles behalve verzwakt zijn t.o.v. vorig seizoen en gingen met 0-2 winnen bij het ambitieuze en zopas overgenomen Sporting Hasselt. De quasi volledige kern bij de geel-groenen bleef op post, en met Kessels (Sporting Hasselt), Bevers (Hoogstraten) en Haagen (Dessel Sport) werd er deze zomer ook geïnvesteerd in wat extra kwaliteit met ervaring op een hoger niveau.

Voor onze Lierenaren moet de trip naar Lille een eerste driepunter van het seizoen opleveren. Als dezelfde mentaliteit en een gelijkaardig spelniveau op de mat gelegd kunnen worden als tegen Houtvenne, dan moet puntenwinst op de Kempense zandgrond zeker tot de mogelijkheden behoren. Tijd om onszelf te belonen voor het harde werk!

Info voor meereizende supporters

Heel wat volk dat vanuit de Pallieterstad traditiegetrouw afzakt naar Lille. Dat konden ze in de Kempen vorig seizoen reeds ondervinden.

Supporters van Lyra-Lierse kunnen opnieuw met eigen vervoer afzakken naar Lille. Daarnaast legt ook SC Lier Gere Bij een bus in, met opstapplaatsen in Café Welkom (17u45, Heultje) en café Bananas (18u15, Lier). Inschrijven kan bij Jeroen Van den Eynde (0474 36 47 80) of online.

Supporters van onze club krijgen de staantribune (tribune overzijde) toegewezen. Wie wil kan ook plaatsnemen op de hoofdtribune (zitplaatsen).

Tickets kunnen enkel ter plaatse aangekocht worden en kosten 10 euro. Wie onder 16 is, krijgt gratis toegang.

Eten en dranken zijn voorzien naast de staantribune. Na de wedstrijd kunnen supporters ook afzakken naar de kantine in de hoofdtribune.

Teamnieuws

Seppe Kil, Elio Balbi, Youssef Boulaouali en Mats Sterkens blijven voorlopig onbeschikbaar. Aan dit lijstje afwezigen moest begin deze week ook Mathias Nys toegevoegd worden. Hij blesseerde zich op training en is wellicht out tot aan de winterstop. Een stevig gevulde ziekenboeg dus, zo vroeg in het seizoen.

Beter nieuws valt er gelukkig te rapen over captain Koen Weuts. Hij pikt weer aan bij de groep nadat hij de voorbije week hinder ondervond van de kuit. De medische staf geeft zaterdag haar fiat of hij volledig speelklaar is.

Stats