Nieuws | 4 oktober 2024

Voorbeschouwing K. Lyra-Lierse – Young Reds Antwerp

De eerste thuiswedstrijd van oktober is in aantocht. Zaterdagavond nemen onze Pallieters het op tegen de Young Reds, ook gekend als de beloften van Royal Antwerp Football Club. Aftrappen in het Luc De Rijckstadion doen we zoals gebruikelijk om 20u00.

De jonge garde van stamnummer 1 is al aan z’n 3e seizoen op het hoogste amateurniveau bezig. Vorig seizoen eindigden de Young Reds op plaats 14 (van de 18 clubs), het seizoen daarvoor was plaats 17 (van de 20 clubs) de eindnotering. Dit seizoen zijn die veilige oorden in de rangschikking nog niet in zicht voor de Antwerpbeloften. Vorige week speelden de rood-witte youngsters nog gelijk tegen Hoogstraten. Zo kwam hun puntentotaal op twee, na vijf speeldagen en werden ze door de winst van Merelbeke alleen rode lantaarn. Dat mag echter geen reden zijn om onze tegenstander te onderschatten. Genoeg jong talent in de rangen op de Bosuil en bovendien blijft het bij de beloftenteams altijd koffiedik kijken welke ploeg er tussen de lijnen zal verschijnen.

Onze Koninklijke Lyra-Lierse verdedigt in eigen huis dan weer de leiderspositie, nadat vorige week de derby in Heist met 1-2 gewonnen werd. Samen met Sporting Hasselt (dat evenveel punten telt) zijn onze Pallieters de enige nog ongeslagen ploegen in 1e Afdeling. De hausse van 2024 blijft dus aanhouden en op dat elan willen Tom Proost en zijn manschappen punten blijven pakken. Onze club werd door sommige coaches in de reeks bij het begin van het seizoen nog als degradatiekandidaat bestempeld. Voorlopig tonen we week na week dat die inschatting een fikse onderschatting was. Supporters opnieuw op post voor een gezellige en sfeervolle voetbalavond!

Teamnieuws

Paco Van Den Bogaert sloot deze week opnieuw aan bij de groep. Bent Reijniers traint vanavond voor het eerst opnieuw mee. Het is nog niet zeker of zij in de wedstrijdkern zullen zitten.

Elio Balbi liep in de beloftenwedstrijd van deze week een spierscheur op en is buiten strijd. Seraaj Ibn El Mokadem viel deze week uit op training met een spierblessure. Ook hij is er zeker nog niet bij tegen de Young Reds. Ook Mathias Nys en Ben Van Lommel zijn nog niet beschikbaar.

Tickets

Koop jouw tickets online via onze ClubApp!

ClubApp

Stats