Nieuws | 7 oktober 2022

Voorbeschouwing K. Lyra-Lierse – Sporting Hasselt

Zondagmiddag staat er met Sporting Hasselt een stevige uitdaging op het programma. De Limburgers staan momenteel op de 2e plaats in het klassement met 11 punten uit 5 wedstrijden. Zoals eerder gecommuniceerd werd deze wedstrijd door de lokale politiediensten ingeschat als risicowedstrijd, waardoor deze gespeeld wordt op zondagmiddag om 15u.

Een terugblik op deze partij vorig seizoen herinnert ons aan de 3-1 thuiszege van onze Pallieters in een nochtans wisselvallige terugronde. De Hasselaren komen dit jaar echter met meer overtuigingskracht naar het Luc De Rijckstadion afgezakt. De mannen uit de Limburgse hoofdstad hielden grote kuis in hun kern (14 vertrekkers en 9 nieuwkomers) en stelde met Wim Hayen een nieuwe coach aan. Dat lijkt meteen vruchten af te werpen.

Lyra-Lierse kaapte vorige zondag in Bocholt dan weer een tweede driepunter op rij binnen. Daarmee lijkt de trein van Bart De Roover terug op de rails te raken na de moeizame competitiestart. Bij winst tegen Sporting Hasselt komen onze Pallieters op één punt van de huidige tweede plaats. Wie weet zorgt winst dus opnieuw voor aansluiting bij de top 5?

Bekijk hier de samenvatting van vorig seizoen.

Ticket info

Voor supporters van K. Lyra-Lierse zijn tickets verkrijgbaar aan de loketten, dit vanaf anderhalf uur voor de aftrap. Supporters van Sporting Hasselt kregen een buscombiregeling opgelegd. Aan de bezoekerszijde zullen er geen tickets beschikbaar zijn op matchdag.