Nieuws | 17 maart 2023

Voorbeschouwing K. Lyra-Lierse – SK Pepingen-Halle

Exact een maand geleden schreven we: “Een aantal ongelukkige uitslagen de afgelopen weken zorgden ervoor dat we bleven hangen in het klassement, ondanks het prima voetbal dat bij momenten op de mat gelegd werd. De leuze van City Pirates, Velle est Posse (Willen is Kunnen, n.v.d.r.), mag nu stilaan voor onze jongens de waarheid worden.” Als we hadden geweten dat een aantal profetische woorden een 10 op 12 zouden teweegbrengen, hadden we dat al veel vroeger gedaan.

Nu is het tijd om de goede vorm te bevestigen. Het blijft immers enorm spannend bovenaan het klassement. De afstand met leider Hades bedraagt slechts 7 punten, maar nummer 9 Diegem Sport staat amper 5 punten lager. Met nog 8 wedstrijden te spelen, mag er dus niet geslabakt worden om het einderondeticket veilig te stellen. Er zijn namelijk veel gegadigden.

De eerstvolgende afspraak daarvoor is zaterdagavond om 20u00 in het Luc De Rijckstadion. Onze Pallieters nemen het dan op tegen SK Pepingen-Halle. De ploeg uit het Pajottenland is weggezakt naar de gedeelde voorlaatste plaats in het klassement. Het is geleden van 11 januari dat ze nog eens een driepunter pakten en en ze verloren tevens hun laatste drie wedstrijden. Toch blijft het oppassen geblazen tegen een ploeg die vecht tegen de degradatie.

Super Saturday

Wie al van ‘s middags naar het Luc De Rijckstadion afzakt, kan tevens genieten van een volledige dag Lyra-Lierse voetbal. Om 13u30 ontvangen onze Dames B het Kontichse FC VDP en aansluitend zijn onze Dames A als kersvers kampioen aan de beurt tegen Schoten. Onze Super Saturday knallend afsluiten, doen we met een afterparty in de Pomax Business Lounge.

Teamnieuws

Onze technische staf diende na de clash met Berchem Sport voor de zoveelste keer dit seizoen de schade op te meten. Grootste slachtoffer was deze keer Mathias Schils. Hij viel uit in de derby en is er zeker nog niet bij tegen Pepingen-Halle. Zondag staat een MRI-scan gepland die meer duidelijkheid moet brengen over de ernst van zijn blessure. Ook Mathias Nys staat nog zeker twee tot drie weken aan de kant met een spierscheur.

Zij vervoegen dus de stevig gevulde ziekenboeg, met langdurig geblesseerden zoals Mats Sterkens, Elio Balbi, Seppe Kil & Iben Julien. Het is aan de jonge gasten uit onze beloftenkern om de vrije plaatsen op te vullen en hun kansen te grijpen in een elftal dat in de ‘winning mood‘ zit.

Goed nieuws is er wel voor Gaetan Lambreghts. Hij keert terug bij de selectie na een schorsing.

Stats