Nieuws | 21 april 2023

Voorbeschouwing K. Lyra-Lierse – Londerzeel SK

De komst van Londerzeel SK luidt de voorlaatste thuiswedstrijd van de reguliere competitie in. Aanstaande zaterdag 22/04 trappen we af in het Luc De Rijckstadion om 19u00 (in plaats van het gebruikelijke 20u00).

De Vlaams-Brabanders draaien al een heel seizoen rond de 12e plaats. En dat is waar we ze ook nu terugvinden. Met 7 punten voorsprong op de derdelaatste FC Lebbeke, zijn de blauw-roden bijna, maar nog niet mathematisch, zeker van een verlengd verblijf in de 2e Afdeling. Toch blijft een wedstrijd tegen Londerzeel oppassen geblazen voor onze Koninklijke Lyra-Lierse. In Londerzeel pakten onze jongens sinds onze komst naar 2e een troosteloze 0 op 6. En winst tegen een top 5-ploeg kan het grijze Londerzeelse seizoen in het competitieslot alsnog wat kleur geven.

Het wordt dus zaak voor onze Pallieters om met dezelfde ingesteldheid en grinta als vorige week in Lille aan de vroege aftrap te komen. Met Jong KV – Belisia en Bocholt – Cappellen staan er op deze 31e speeldag 4 ploegen uit de top 7 tegenover elkaar. Drie punten thuis houden tegen Londerzeel betekent dus altijd een goede zaak doen in het klassement. Supporters op post voor een bloedstollend competitieslot!

Een vat van onze Lierse Leeuwen

Na afloop van de wedstrijd kan je in ons fandorp nog blijven hangen voor een gratis vat dat geschonken wordt door onze suppportersclub SV Lierse Leeuwen. Zij nemen aan het einde van dit seizoen afscheid van hun peter Quinten Van Goylen en willen dit in gepaste stijl vieren.

Teamnieuws

Geen beterschap voorlopig bij Gaetan Lambreghts, die nog steeds met een aanhoudende verrekking kampt. Maxim Volant liep deze week op training dan weer een lichte kwetsuur op. Het is nog onzeker of hij speelklaar geraakt voor het treffen met Londerzeel. Ook Joppe Smits pikt vandaag wellicht terug aan bij de groep, maar een wedstrijdselectie komt voor hem nog te vroeg. Wel positief nieuws is er over Iben Julien na zijn langdurige knieblessure. Hij werd de vorige twee speeldagen al opgenomen in de wedstrijdselectie en is dit weekend inzetbaar.

Balbi (kruisband), Kil (kruisband), Sterkens (gebroken vinger) & Schils (mediale band) zijn nog steeds de langdurig afwezigen.

Stats