Nieuws | 20 oktober 2023

Voorbeschouwing K. Lyra-Lierse – Londerzeel SK

De batterijen werden deze week terug opgeladen. Volle focus op een nieuwe wedstrijd van levensbelang: die van zaterdagavond, in eigen huis tegen Londerzeel.

Londerzeel staat twee plaatsen boven onze Koninklijke Lyra-Lierse, maar telt evenveel punten. We mogen dus opnieuw spreken van een zespuntenmatch. De Vlaams-Brabanders hebben dit seizoen goede ervaringen met duels onderaan het klassement. In de rechtstreekse confrontaties met City Pirates en Diegem Sport pakte blauw-rood 6 op 6. Onze jongens puurden uit de wedstrijden tegen die tegenstanders geen enkel punt. Voetbal is gelukkig geen exacte wetenschap.

In eigen huis speelden onze Pallieters dit seizoen steeds een degelijke wedstrijd, en werden tot op vandaag ook alle punten behaald. Opnieuw opstaan voor eigen volk en drie punten pakken is de opdracht eens te meer. Knokken voor elk punt, dedju!

Teamnieuws

In het blessurehoekje klaart de hemel beetje bij beetje op. Cel Teunen is er opnieuw bij nadat hij ziek uitviel vorige week. Elio Balbi speelt vanavond mee met de beloften tegen Diegem. Seppe Kil trainde de hele week mee. De medische en sportieve staf bekijkt of hij al mee opgenomen kan worden in de wedstrijdselectie van zaterdagavond. Ook Mats Sterkens hervatte de trainingen met een aangepast schema en wordt in de volgende weken klaargestoomd om opnieuw wedstrijdfit te zijn.

Mathias Nys hervatte individuele trainingen. Zijn herstel maakt ook vorderingen. Jason Van Achteren is opnieuw begonnen met looptrainingen. Lennert Leemans blijft nog onbeschikbaar, net zoals Boulaouali. Stap voor stap zal er in de volgende weken dus het broodnodige volk gerecupereerd worden.

Stats