Nieuws | 4 november 2022

Voorbeschouwing K. Lyra-Lierse – KVC Lille United

Dit weekend staat reeds de 10e speeldag van het seizoen op het programma. We ontvangen dan de nieuwe fusieclub KVC Lille United. De wedstrijd start zaterdag om 20u00. Eindelijk nog eens een zaterdagavondwedstrijd in eigen huis dus. En meteen een goede test voor de nieuwe LED-verlichting (300 lux, en dus licentieconform voor 1e Nationale) van het Luc De Rijckstadion die deze week werd geïnstalleerd.

KVC Lille United ontstond in 2021 na een fusie tussen KFC Lille en VC Poederlee. Afgelopen zomer kwam daar ook nog FC Gierle bij. Alles in het klassement staat dicht bij elkaar. Zo staat promovendus Lille United zeer kort bij onze Pallieters in de rangschikking, op een gedeelde 5e plaats. Enkel het doelpuntensaldo zorgt op dit moment voor een onderscheid.

Bij de Kempenaren zien we bovendien enkele bekende gezichten terug. Stig Cools, in dienst van Lyra-Lierse in het seizoen 2018-2019, is aan zijn derde seizoen als basispion bezig op het Lilse middenveld. Een speciale wedstrijd wordt het ook voor Gianni en Paul Vets. Zij kijken hun neef(je) Sander Delen voor het eerst in de ogen voor een competitieduel. Delen is bovendien een jeugdproduct van onze oude K. Lierse S.K. jeugdwerking, net zoals Jeffrey Pauwels en Gianni Mariën die eveneens vaste waardes in het elftal van de geel-groenen zijn.

Voor onze jongens is het zaak om te winnen en zo de voeling met de top 5 niet te verliezen. In eigen huis de mindere prestatie van Londerzeel doorspoelen, daar is een nieuwe streekderby een ideaal moment voor. Supporters op post!

Breng kinderkledij & speelgoed mee voor het goede doel!

Zoals eerder werd gecommuniceerd, staat er een actie van onze communitywerking gepland. Voor de wedstrijd, aan de ingang van het stadion, is er een inzamelpunt voor kinderkledij en speelgoed.

Stats