Nieuws | 3 november 2023

Voorbeschouwing K. Lyra-Lierse – KSK Tongeren

Een confrontatie met KSK Tongeren is voor Lyra-Lierse sinds 2019, toen nog in 3e Afdeling, vaste kost geworden. De Tongenaren promoveerden in 2020 in het kielzog van onze kampioenenploeg naar 2e. Zaterdagavond komen de wit-blauwen opnieuw over de vloer in het Luc De Rijckstadion.

De stad van Ambiorix zijn ze voor een tweede jaar op rij aan een goed seizoen bezig. De Tongenaren bekleden de 5e plaats in het klassement en pakten vorige week nog de scalp van Sporting Hasselt na een remontada uit het boekske (van 0-2 naar 3-2, n.v.d.r.). Ook vorig seizoen was de vijfde plaats het eindstation voor Tongeren, dat op de laatste speeldag nog net haasje-over deed met onze jongens, recht naar een eindrondeplek.

De wederopstanding van Lyra-Lierse in Berchem, zeker in de tweede helft, gaf menig supporter hoop dat er dit seizoen toch voldoende kwaliteit in de kern zit om in deze reeks te kunnen vechten voor de punten. De terugkeer van draaischijf Seppe Kil gaf de ploeg de voorbije twee weken opnieuw zuurstof op aanvallend vlak. Met de winning goal in het Ludo Coeckstadion van Seppe zelf als bekroning van een maandenlange revalidatie. Opnieuw winnen is echter cruciaal om in het klassement stilaan veiligere oorden op te zoeken.

Twee recente derbywinnaars tegenover elkaar dus, nu zaterdag. Het belooft opnieuw een vurige voetbalavond te worden!

Teamnieuws

Gianni Vets is tegen Tongeren geelgeschorst, maar liep in Berchem ook een zware enkelblessure op. Eerst werd gevreesd voor een enkelbreuk. Onderzoek deze week toonde aan dat het slechts om een stevige kneuzing ging. Vandaag staat nog een bijkomende echo op het programma om een volledig zicht te krijgen op de ernst van de blessure. Vermoed wordt dat hij ongeveer een maand buiten strijd zal zijn. Tomas Muyldermans liep eveneens een lichte blessure op in Berchem en is twijfelachtig.

Naast Vets liepen ook Teunen en Deckers tegen een derde geel karton dit seizoen. Zij moeten dus hun zaterdagavond op de tribune doorbrengen.

Jason Van Achteren en Mats Sterkens verschenen afgelopen week terug op het trainingsveld. Een heroptreden bij de wedstrijdkern komt wellicht nog iets te vroeg.

Mathias Nys is nog herstellende en Youssef Boulaouali langdurig out.

Stats