Nieuws | 16 december 2022

Voorbeschouwing K. Lyra-Lierse – KFC Turnhout

Zondagmiddag wordt de laatste wedstrijd van het kalenderjaar 2022 afgetrapt. En dat is meteen een mooie affiche: de derby tegen KFC Turnhout. De clash met de Binken start al om 13u30 in het Luc De Rijckstadion. Aansluitend, na de wedstrijd, zenden we ook de WK-finale uit.

De bezoekers hopen om voor het jaareinde nog wat punten te sprokkelen. Als promovendus haalden ze voorlopig nog maar 14 punten uit 15 wedstrijden, wat hen samen met Lebbeke (ook een promovendus) op een gedeelde voorlaatste plaats parkeert. Na de recente 0 op 9 is het sowieso alle hens aan dek bij de Turnhoutenaren, die met een gemiddelde kernleeftijd van 22 jaar beschikken over de jongste ploeg uit de reeks (op de beloftenteams van Beerschot en KV Mechelen na). Met één van de weinige routiniers in het Turnhoutse elftal wordt echter een blij weerzien: Thomas Wils speelde tussen 2009 en 2018 maar liefst 190 officiële wedstrijden in het shirt van onze oude Lierse Sportkring.

Voor onze Pallieters is de doelstelling om met een 7 op 9 de winterstop in te gaan. De sterke collectieve prestatie van vorige week in Bilzen een vervolg geven, moet voldoende zijn om de drie punten thuis te houden. Zo blijft alles nog open liggen na de winterstop en blijft die fel begeerde eindrondeplek nog in het vizier.

Het oude Lyra en Lierse kwamen meermaals in actie tegen Turnhout, en dit op alle niveaus in het nationale voetbal. De enige en meest recente ontmoeting met K. Lyra-Lierse vond plaats in 3e Afdeling B, in het kampioenenjaar 2019-2020, in het Luc De Rijckstadion. Het centrale verdedigingsduo Gianni van den Buijs en Koen Weuts kopte Lyra-Lierse toen naar een 2-0 overwinning. De samenvatting van deze partij kan je onderaan nog eens herbekijken.

Tickets voor supporters van Lyra-Lierse zijn op wedstrijddag verkrijgbaar aan de loketten. Voor supporters uit Turnhout geldt de buscombiregeling.

Teamnieuws

Cyronn De Wilde & Joppe Smits raakten nog niet volledig speelklaar in Bilzen, maar trainden deze week wel opnieuw mee met de groep. Ook Jordy Peffer startte niet tegen Belisia vanwege ziekte. Daardoor raakt hij misschien niet volledig wedstrijdfit tegen zondag. Koen Weuts trainde deze week verder individueel en zal tegen Turnhout zeker niet in actie komen. Hij kampte de voorbije weken met een scheur in de nier en dus wordt er voor nieuwjaar geen risico meer genomen. Na de feestdagen zou hij opnieuw volledig hersteld moeten zijn.

Elio Balbi, Iben Julien & Jason Van Achteren zijn langdurig geblesseerd en zullen in 2022 geen speelminuten meer maken.

Stats

Video

De samenvatting uit het seizoen 2019-2020 van de 2-0 thuisoverwinning tegen KFC Turnhout, met doelpunten van Gianni van den Buijs en Koen Weuts.