Nieuws | 29 augustus 2023

Voorbeschouwing K. Lyra-Lierse – KFC Houtvenne

De tabellen zijn schoongeveegd. Morgenavond weerklinkt het startschot van het nieuwe seizoen in de 2de Afdeling. We starten het seizoen met een thuiswedstrijd tegen KFC Houtvenne. Om 20u00 wordt in het Luc De Rijckstadion de aftrap gegeven van een nieuwe jaargang.

Met promovendus KFC Houtvenne wacht er onze Pallieters al meteen een stevige uitdaging. De ploeg uit de Kempen wist vorig seizoen de promotie te behalen door de eindronde te winnen op het veld van Eendracht Termien. Met de steun van moederclub KVC Westerlo belooft Houtvenne meteen een te duchten tegenstander te worden. Zo roerde het zich danig op de transfermarkt deze zomer en is de opponent op speeldag één misschien wel de kapitaalkrachtigste uit 2e Afdeling.

Voor onze Pallieters is de openingsspeeldag de ideale gelegenheid om de voorbereidingscampagne achter zich te laten. Iedereen met een kloppend Liers hart achter onze jongens dus!

Info voor supporters

Supporters van Lyra-Lierse kunnen anderhalf uur voor de aftrap terecht in onze Zuster Agnes-tent en ons fandorp. Reserveren voor het matchdiner is helaas niet meer mogelijk. Alle beschikbare tafels gingen de deur uit.

Abonnementen kunnen nog steeds online besteld, en meteen morgen aan de loketten afgehaald, worden. Ook ter plaatse aan onze loketten kan je nog steeds een abonnement aanschaffen.

Teamnieuws

Ook in de voorbereiding bleef ons elftal niet gespaard van blessureleed. Seppe Kil & Elio Balbi revalideren verder van de kruisbandblessures die ze vorig seizoen opliepen. Aanwinst Youssef Boulaouali miste ook het merendeel van de voorbereidingswedstrijden en heeft reeds de looptrainingen hervat. De wedstrijd tegen Houtvenne komt voor hem echter nog te vroeg. Doelman Mats Sterkens liep opnieuw een vingerblessure op en staat woensdag met zekerheid niet op het wedstrijdblad.

Koen Weuts kreeg in de oefenwedstrijd tegen Nijlen opnieuw last van een eerder opgelopen (lichte) kuitblessure. Tot vlak voor de wedstrijd zal geëvalueerd worden of Koen speelklaar geraakt voor de seizoensopener.

Retro

We spoelen even terug naar ons kampioenenjaar 2019-2020. Toen was Houtvenne ook de eerste tegenstander van het seizoen in eigen huis. Mathias Nys en Gaetan Lambreghts zorgden toen voor de 2-0 overwinning.

Wedstrijdpartner