Nieuws | 26 januari 2024

Voorbeschouwing K. Lyra-Lierse – K. Racing Club Mechelen

Met een 6 op 6 en een voorlopig perfecte start in 2024 blikken we vooruit op het streekduel van zondagmiddag. Onze Pallieters geven dan partij aan de buren van Racing Mechelen. En een duel tussen de Nete- en de Dijlestad… dat is altijd op het scherpst van de snee!

De club van voormalig bondsvoorzitter François De Keersmaecker bombardeerde zich voor aanvang van de competitie als een van dé kandidaten voor de titel. De groen-witten maakten hun favorietenrol ook lang waar door enkele keren naar plaats 2, in het kielzog van toenmalige leiders Belisia en Hasselt te nestelen. Racing leek, onder andere in de heenmatch tegen Lyra-Lierse, op kruissnelheid om zich in het titeldebat te werpen. Maar de voorbije weken leek de motor te sputteren. Met een vrij schamele 2 op 12, en momenteel vijfde plaats in het klassement, zakken de Maneblussers af naar het Luc De Rijckstadion.

Een omgekeerd beeld in vergelijking met eind november dus. Want waar toen een zwalpend Lyra-Lierse op de mat van het Oscar Vankesbeeckstadion verscheen, staat er nu een Liers elftal met een pak meer vertrouwen. Thuis werd er al 4 keer op rij gewonnen en dat vertaalde zich in enkele plaatsen omhoog in de rangschikking. Onze Pallieters beenden o.a. Diegem en Hades bij op een gedeelde plaats 12 en sloegen voor het eerst dit seizoen een kloofje met de degradatiezone. Op hetzelfde elan verdergaan is dus de boodschap. En niets zou die opmars voor een Lierenaar meer kleur geven dan een derbyzege tegen een ploeg uit Mechelen!

Wedstrijdpartner

Teamnieuws

Captain Elio Balbi is geblesseerd en is niet beschikbaar. Jason Van Achteren en Paco Van den Bogaert trainden deze week mee met de groep, maar zullen wellicht nog niet speelklaar zijn voor zondag. Ook Koen Weuts trainde deze week opnieuw mee. Zijn inzetbaarheid wordt zondag nog verder geëvalueerd. Charles Kwateng is opnieuw fit en speelde vrijdagavond mee met de beloften (die met stevige 0-5 cijfers gingen winnen in Lille, n.v.d.r.).

Youssef Boulaouali is de enige nog langdurige afwezige.

Ticketinfo

Op wedstrijddag blijven onze loketten gesloten. Tickets kan je enkel nog online in voorverkoop aankopen.

Widget by wpeec.pro

 

Stats