Nieuws | 5 mei 2023

Voorbeschouwing K. Lyra-Lierse – K. Diegem Sport

Zondagmiddag om 15u00 trappen we de laatste thuismatch van de reguliere competitie af. K. Diegem Sport is dan te gast in het Luc De Rijckstadion.

Dat ploegen uit de middenmoot in de eindfase van de competitie nog een gevaarlijke opponent kunnen zijn, bleek vorige week in de derby met Racing Mechelen. Onze jongens hebben voor eigen volk dus iets recht te zetten na het debacle tegen groen-wit. En dat is mogelijk in een duel met de volgende groen-witte tegenstander. Diegem verkeert al bijna het hele seizoen in veilige regionen en dong zelfs even mee naar een plek die recht zou geven op de eindronde. Het begin van de 3e periode bleek er echter teveel aan voor de Vlaams-Brabanders, waarin ze met 4 nederlagen op een rij de rol bovenaan moesten lossen.

Niet enkel de mindere prestatie van vorige week moet een drijfveer zijn voor onze ploeg om het zondag beter te doen. Met Diegem staat er immers nog een rekening open uit de heenwedstrijd. Onze Lyra-Lierse was in september duidelijk de betere ploeg in het Diegemse park, maar bleef mede dankzij een gemiste penalty in de laatste minuut steken op een 1-1 gelijkspel. Match-in-de-match is ook het duel tussen de Diegemse topschutter Deflem en onze Jordy Peffer. Respectievelijk de nummers 1 en 2 in de topschutterstand in 2e Afdeling B.

Tenslotte duiden we nog graag op het belang van een driepunter tegen Diegem. Onze Koninklijke Lyra-Lierse staat immers nog steeds aan de leiding in de 3e periode. Het behalen van de periodetitel geeft recht op deelname aan de eindronde voor promotie naar 1e Nationale. Daar kan dit weekend al zekerheid over komen, op voorwaarde dat we zelf de drie punten thuis houden, wanneer City Pirates verliest in Lebbeke én wanneer Sporting Hasselt en Jong KV punten laten liggen tegen Lille en Turnhout. Zoniet valt de beslissing op de laatste speeldag.

Teamnieuws

Maxim Volant liep tegen een derde gele kaart aan in Mechelen. Hij is geschorst, maar heeft zo iets meer tijd om zijn voetblessure verder te laten genezen. Mathias Nys is lichtgeblesseerd en daardoor ook twijfelachtig voor zondag. Iben Julien en Joppe Smits trainden deze week opnieuw met de groep mee.

Elio Balbi, Seppe Kil & Mathias Schils blijven langdurig onbeschikbaar en revalideren verder van hun blessures.

Kampioenenhuldigingen

Zondag zetten we onze kampioenenploegen van dit seizoen in de bloemetjes. Naast onze twee damesploegen, werden ook heel wat jeugdploegen kampioen in hun reeks! 🏆

  • Dames A – o.l.v. Jens Beirinckx
  • Dames B – o.l.v. Dimitri Van den Berg
  • U17 IP periode 1 – o.l.v. Dirk De Boeck – Wendy Ceuppens – Filip Goossens
  • U17 Gew periode 1 – o.l.v. Dennis Tieze – Peggy Ceulemans
  • U15 Gew periode 2 – o.l.v. Nihat Özturk – Tom Van Sande
  • U14 Gew periode 1 – o.l.v. Sam Van den Brande – Yannick Khayati
  • 14 IP periode 1 en 2 – o.l.v. Joeri Van Der Mieren – Steve Van Rompaey
  • U9 winnaar van de Silver Cup Provincie Antwerpen – o.l.v. Davy Peirsman – Michelle Lever

1+1 actie voor abonneehouders

Stats