Nieuws | 4 februari 2023

Voorbeschouwing K. Lyra-Lierse – Jong KV Mechelen

De (streek)derby’s volgen elkaar in sneltempo op. Na de deugddoende overwinning in Turnhout ontvangen we morgenmiddag om 15u00 Jong KV Mechelen in het Luc De Rijckstadion.

Malinwa begon sterk aan het seizoen en kampeerde lange tijd in de top 5. November en december waren echter povere maanden voor de Maneblussers, waardoor ze ondertussen terugvielen naar de 11de plek. Vorig weekend wonnen ze wel met overtuigende 4-1 cijfers van KSK Tongeren.

Onze jongens kunnen diezelfde overtuigende cijfers voorleggen van afgelopen weekend. Een reeksje neerzetten lukte vooralsnog niet. De afstand tussen K. Lyra-Lierse en Jong KV bedraagt dan ook slechts 2 punten, in ons voordeel. Winnen is de boodschap om de voeling met de eindrondeplaatsen niet te verliezen. Meer zelfs, met de inhaalwedstrijd tegen SV Belisia nog in het achterhoofd, bedraagt de mogelijke kloof met een rechtstreekse promotieplaats nog altijd maar vier punten. Maar dat zijn veel als’en natuurlijk. Eerst ligt de focus uiteraard op dit weekend.

Een episch scenario zoals in de heenwedstrijd zien we alvast zitten. De samenvatting van de memorabele 2-3 overwinning Achter de Kazerne kan u hieronder nog eens herbekijken. Net als het sfeerverslag van toen. Ongetwijfeld heeft u niet veel meer nodig om zin te krijgen in de wedstrijd van morgen.