Nieuws | 17 november 2023

Voorbeschouwing K. Lyra-Lierse – FC Lebbeke

Een nieuwe week, een nieuwe opdracht voor onze Pallieters. Deze keer zakt FC Lebbeke op zaterdagavond af naar het Luc De Rijckstadion.

Lebbeke is als enige Oost-Vlaamse club de vreemde eend in de bijt in 2e Afdeling B. Zelf verkoos de club voor aanvang van het seizoen om ingedeeld te worden in de A-reeks, waar o.a. gouwgenoten Eendracht Aalst en KVK Ninove uitkomen. En dus zagen de Lebbekenaren heel wat interessante derby’s aan hun neus voorbij gaan. Vorige jaargang eindigden de geel-blauwen net boven de degradatiestreep. Dit seizoen lijkt de ploeg uit de Denderstreek beter mee te draaien. Enkele speeldagen geleden bevond Lebbeke zich nog steevast rond plaats 7. De laatste twee wedstrijden (tegen Belisia en Racing Mechelen, nummers 1 en 2 uit de stand) werden met het kleinste verschil verloren. Dit FC Lebbeke komt dus zonder twijfel sterker voor de dag dan een jaar geleden.

De mannen van Bart De Roover willen dan weer zo snel mogelijk de 0 op 6 van de voorbije twee weken doorspoelen. Met de comebacks van enkele basispionnen werd er bij momenten goed voetbal op de mat gelegd. Daarin moet nu een grotere constante gevonden worden. En we moeten onszelf dringend belonen. Te beginnen nu zaterdagavond, tegen onze Oost-Vlaamse opponent!

Teamnieuws

Tomas Muyldermans wordt gerecupereerd. Ook Charles Kwateng (in Hasselt geblesseerd vervangen door last van de hamstrings) en Seppe Kil (lichte hinder aan de knie) zijn inzetbaar.

Joppe Smits moest in Hasselt ook noodgedwongen naar de kant met een enkelblessure. Verder onderzoek moet de ernst van zijn blessure nog verder uitwijzen. Mathias Nys is nog niet wedstrijdfit en zal in de komende weken wellicht eerst speelminuten maken bij de beloften, alvorens mee opgenomen te worden in de wedstrijdkern. Jason Van Achteren en Youssef Boulaouali zijn ook nog out.

Stats