Nieuws | 7 oktober 2023

Voorbeschouwing K. Lyra-Lierse – Bocholt VV

Onze jongens hebben punten nodig. En wel snel. Laat ons daar deze voorbeschouwing mee beginnen. Waar er bij het begin van het seizoen, dat voor alle duidelijkheid nog lang is, nog gesproken werd over eindronde-ambities, mag die doelstelling na zes speeldagen even in de ijskast. Onderin weg geraken is nu het doel. Om zo niet te verzeilen in een degradatiestrijd.

Het debacle van Diegem ligt achter ons. Met frisse moed volgt de affiche tegen het nummer 15 uit de stand, het net 100 jaar geworden Bocholt VV.

De kersverse eeuweling heeft er net als Lyra-Lierse een pover seizoensbegin opzitten. Met 5 punten uit 6 wedstrijden hebben de Noord-Limburgers, net zoals wij, al betere tijden gekend. Maar het programma van Bocholt was met confrontaties tegen Sporting Hasselt, leider Belisia, Jong KV, Racing Mechelen en Rupel Boom (4 ploegen uit de huidige top 5) best pittig te noemen.

Vorige week wonnen de Black Wolves voor het eerst dit seizoen. Thuis tegen Lebbeke tankten ze met een ruime 4-1 zege vertrouwen voor hun trip richting de Lierse contreien.

Bocholt is steeds een stevige tegenstander geweest, sinds onze komst in 2e Afdeling. Iets zegt ons dat het dit seizoen niet anders zal zijn. Aan onze spelersgroep om iets recht te zetten na de wanvertoning in Diegem. Dat zijn ze iedereen met een geel-zwart en rood-wit hart verschuldigd.

Zaterdagavond in het Luc De Rijckstadion dus. We gaan iedereen nodig hebben om de ploeg mee uit het moeras te trekken!

Teamnieuws

Joppe Smits en Charles Kwateng trainden afgelopen week terug mee met de kern. Zij worden wellicht opnieuw op het wedstrijdblad verwacht.

Boulaouali ging afgelopen week onder het mes en hem wacht een lange revalidatie. Kil, Balbi, Sterkens, Nys, Leemans en Van Achteren zijn voorlopig nog onbeschikbaar.

Stats