Nieuws | 30 september 2023

Voorbeschouwing K. Diegem Sport – K. Lyra-Lierse

Zondagmiddag trekken onze Pallieters naar rode lantaarn Diegem Sport voor een zespuntenduel in de onderste regionen van het klassement. En dat mag na vijf speeldagen een verrassing genoemd te worden. Want de Diegemnaren zijn al enkele seizoen een stabiele middenmoter in 2e Afdeling. En onze Koninklijke Lyra-Lierse was de voorbije seizoenen steeds bovenaan de rangschikking te vinden.

Zowel bij onze club als bij de gastheren van zondagmiddag is er een belangrijke kanttekening te maken bij de huidige positie in het klassement: een stevige blessurelast.

Wedstrijd wordt gespeeld op jeugdcentrum Diegem Sport

Geen trip naar Diegemse park dit jaar. Het stadion van Diegem krijgt momenteel een opfrisbeurt. Het eerste elftal werkt daarom tijdelijk de thuiswedstrijden af op Sportcomplex Calenberg, het jeugdcentrum van de club. Supporters die de verplaatsing maken, typen dus Kosterstraat 70, 1831 Diegem in hun gps in. Tickets zijn ter plaatse aan te kopen.

Teamnieuws

Wie in deze voorbeschouwing op zoek was naar goed nieuws, moet nog even op zijn honger blijven zitten. Mathias Nys revalideert momenteel individueel verder en is net zoals Mats Sterkens nog lange tijd out. Seppe Kil en Elio Balbi trainden deze week opnieuw met de groep mee, hetzij met beperkte intensiteit. Jason Van Achteren en Charles Kwateng zijn nog steeds out met een spierscheur.

Het slechte nieuws van de week kwam dan weer voor Youssef Boulaouali. Onze aanwinst van afgelopen zomer kon door een knieblessure nog niet in actie komen en samen met onze medische staf werd hij intens begeleid om terug fit te geraken. Dinsdag speelde Youssef 60 minuten mee met onze beloften in een oefenpartij tegen Ranst. Donderdag op training blesseerde Youssef zich echter opnieuw aan dezelfde knie (in een situatie zonder contact). Aanstaande woensdag al gaat hij onder het mes. Een enorme opdoffer voor de ploeg, maar uiteraard ook voor Youssef zelf. De kans is dus groot dat hij dit seizoen niet meer in actie zal komen. We duimen alvast voor een spoedig herstel.

Tenslotte bleef de Maxim Volant aan de kant op training. Hij ondervond hinder na de wedstrijd tegen Overijse. Ook Joppe Smits keek donderdag en vrijdag van aan de zijlijn toe. Hij blesseerde zich in de oefenwedstrijd tegen Ranst. Het is nog onduidelijk wat de ernst van hun blessures is.

Stats