Nieuws | 10 maart 2023

Voorbeschouwing K. Berchem Sport – K. Lyra-Lierse

Zaterdagavond staat de steeds spektakelrijke derby op het veld van K. Berchem Sport op het programma. Onze Pallieters lijken na een 6 op 6 eindelijk gelanceerd en kunnen in het Ludo Coeckstadion opnieuw rekenen op de steun van onze immer trouwe supporters die weer in groten getale zullen afzakken naar Berchem. Op eigen houtje naar Het Rooi trekken is helaas niet mogelijk. Er geldt immers een verplichte buscombiregeling voor supporters van Lyra-Lierse. De aftrap wordt gegeven om 20u00.

Berchem Sport staat op de 12e plaats in het klassement en wie de resultaten van de Antwerpenaren bekijkt, krijgt er wellicht weinig lijn in. Al slaagt men er op Het Rooi dit seizoen wel in om steeds op tijd wat punten te sprokkelen en zonder al te veel zorgen boven de degradatiestreep te blijven. Nood aan een thuiszege is er echter wel. Het is al twee maanden geleden (van 7 januari, red.) dat Berchem nog eens op eigen veld de drie punten kon thuis houden.

Onze Pallieters maakten de afgelopen twee weken dan weer een mooie sprong voorwaarts in het klassement. Vanuit de middenmoot katapuldeerden we onszelf naar plaats 4. Een positie die momenteel ook recht geeft op een eindrondeticket. De goede flow vasthouden is dus cruciaal. Want de afstand tussen Lyra-Lierse en Sporting Hasselt, de nummer 8 in de rangschikking, bedraagt amper 3 punten. Een 9 op 9 halen lukte dit seizoen nog niet. Hoog tijd om daar dus verandering in te brengen. Met nog 9 wedstrijden te gaan is de eindsprint ingezet!

Away day info

De bussen van onze supportersclubs Lierse Leeuwen en Lier Gere Bij liepen deze week in sneltempo volledig vol. Lier Gere Bij zorgde daarom voor extra busplaatsen door het inleggen van een dubbeldekker. De bus van de Lierse Leeuwen is uitverkocht, bij Lier Gere Bij zijn er nog slechts enkele plaatsen beschikbaar. Wie nog mee de verplaatsing wil maken kan telefonisch contact opnemen met Lier Gere Bij (Jeroen Van Den Eynde, 0474 36 47 80).

Teamnieuws

Mathias Nijs blesseerde zich deze week op training (verrekking of scheurtje) en is wellicht een drietal weken out. Ook Gaetan Lambreghts moet de derby tegen Berchem missen na zijn derde gele kaart uit het duel van vorig weekend met Cappellen. Beter nieuws kwam er van Joppe Smits, die deze week terug met de groep meetrainde. Ook Brent Hendrickx trainde opnieuw mee en is samen met beloftenspelers Bent Reijniers en Paco Van Den Bogaert oproepbaar voor de selectie van 15 spelers. Jaric Schaessens keert terug uit schorsing en is opnieuw inzetbaar.

Verder blijft met Mats Sterkens, Iben Julien, Seppe Kil & Elio Balbi het lijstje met langdurig afwezigen ongewijzigd.

Stats

Klassement & programma speeldag 26

View this post on Instagram

A post shared by K. Lyra-Lierse (@klyralierse)