Nieuws | 14 oktober 2023

Voorbeschouwing Jong KV Mechelen – K. Lyra-Lierse

Sint-Gummaruszondag staat al voor het tweede jaar op rij gelijk aan de verplaatsing naar het AFAS Stadion Achter de Kazerne. Om 14u30 vechten onze Pallieters er een duel uit met de beloften van KV Mechelen.

Jong KV is de enige overgebleven beloftenploeg in 2e Afdeling B. Dat de jonge Kakkers hun mannetje kunnen staan bij de grote jongens, bewezen ze vorig seizoen. Geel-rood kwam als 7e aan, één puntje achter onze Koninklijke Lyra-Lierse en op slechts twee punten van een eindrondeplek. Dit seizoen lijkt hun trein opnieuw vertrokken en vinden we ze na zeven speeldagen terug op plek zes. Vorige week sleepten ze nog bij titelkandidaat Sporting Hasselt nog een punt uit de brand. Enkel Berchem Sport kon hen dit seizoen voorlopig een nederlaag aansmeren.

Onze Lierenaren toonden vorige week veerkracht tegen Bocholt en trokken een 2-1 overwinning over de streep. Nieuwe puntenwinst, zeker in een derby, zou een bijkomende opsteker zijn. Hopelijk wordt de klus eenvoudiger geklaard dan vorig seizoen. Toen werd het 2-3 na een ware thriller, en nadat we een 2-0 achterstand in de slotminuten wisten om te buigen. Wordt het opnieuw een zondag die we niet aanraden voor hartpatiënten?

Buscombi voor supporters uit Lier

Supporters die de verplaatsing mee naar Mechelen maken, dienen verplicht met een van onze supportersclubs mee te rijden. Last-minute inschrijven hiervoor is helaas niet meer mogelijk.

Teamnieuws

Geen wijzigingen voorlopig vanuit de ziekenboeg. Op het wedstrijdblad worden dezelfde namen verwacht als vorige week tegen Bocholt. Boulaouali, Kil, Balbi, Sterkens, Nys, Leemans en Van Achteren zijn voorlopig niet selecteerbaar.

Seppe Kil en Elio Balbi trainden de voorbije weken opnieuw met de groep mee en zullen aanstaande dinsdag, in de oefenmatch van onze beloften tegen Ternesse, voor het eerst terug wedstrijdminuten maken. De bedoeling is dat zij de komende weken op die manier terug wedstrijdritme kunnen opdoen en volledig wedstrijdfit kunnen geraken. Na een lange revalidatie komt er dus eindelijk licht aan het einde van de tunnel voor hen.

Stats