Nieuws | 10 november 2023

Voorbeschouwing & info Sporting Hasselt – K. Lyra-Lierse

Met de trip naar de Limburgse hoofdstad staan onze Pallieters op Wapenstilstandsdag voor een stevige opdracht. Sporting Hasselt en onze Koninklijke Lyra-Lierse trappen de onderlinge confrontatie af om 20u00 in het Hasseltse Stedelijk Sportstadion.

De Hasselaren razen voorlopig door de competitie en staan op dit moment op de 4e plek. Dat ze het beter doen dan de voorbije seizoenen, heeft veel te maken met de nieuwe wind die er door de club waait. Deze zomer werd ‘de Spor‘ overgenomen door Sporthouse Group, met als boegbeelden podcastmaker Sam Kerkhofs en acteur Rik Verheye. Ook op de transfermarkt wist de club zich te roeren en haalde het onder andere Nicolas Orye (vorig seizoen nog smaakmaker bij KSK Heist in 1e) én heel wat jong talent (zoals bv. Keano Vanrafelghem op huurbasis van Patro). De flinke influx aan kwaliteit vertaalde zich al enkele malen in monsterscores. 0-6 uit bij City Pirates, 5-0 thuis tegen Lebbeke en vorige week nog een forse 4-1 tegen Rupel Boom.

Vorige week tegen Tongeren werd, zelfs met opnieuw een halve noodploeg, duidelijk dat ons Lyra-Lierse echter geen schrik moet hebben van top 5-ploegen. De 2-4 tegen Tongeren had ook anders kunnen lopen. Zeker in de tweede helft toonden onze jongens voldoende mentaliteit om weerwerk te bieden. Om punten te rapen in Hasselt zal er wel 100% focus moeten zijn. En met enkele spelers die terugkomen uit schorsingen en blessures, kunnen we hopelijk snel terug naar boven kijken. Er nog eens allemaal achter in Hasselt. De ploeg heeft ons nodig!

Info voor meereizende supporters

Supporters van Lyra-Lierse kunnen zowel met onze supportersclubs als met eigen vervoer naar Hasselt reizen. Tickets zijn ter plaatse te verkrijgen aan de inkom voor het bezoekersvak.

De te volgen aanrijroute is via de E313 – afrit 27 Hasselt West, richting Hasselt centrum. Vervolgens links op de Herkenrodesingel en meteen terug rechts via het rond punt en de Oude Kuringerbaan. Supporters van onze club kunnen gebruik maken aan de parking aan de Oude Kuringerbaan 123, 3500 Hasselt.

Teamnieuws

Mats Sterkens trainde deze week met de groep mee en kwam ook in actie in een oefenwedstrijd van onze beloften tegen VC Wilrijk die met 0-1 gewonnen werd. Hij maakt dus na lange afwezigheid opnieuw deel uit van de wedstrijdselectie. Gianni Vets trainde deels individueel en deels met de groep. Zaterdag wordt pas duidelijk of hij, in dat geval vroeger dan verwacht, terug bij de kern komt. Ook Cel Teunen en Maxim Deckers keren terug uit schorsing en zijn opnieuw inzetbaar.

Tomas Muyldermans is nog niet hersteld van de liesblessure (verrekking) die hij opliep tegen Berchem. Mathias Nys, Jason Van Achteren en Youssef Boulaouali zijn ook nog steeds out.

Stats