Nieuws | 24 november 2023

Voorbeschouwing & info Racing Mechelen – K. Lyra-Lierse

Er zijn wedstrijden die weinig introductie nodig hebben, en waar alleen al de affiche het hart van menig voetballiefhebber sneller laat slaan: Koninklijke Racing Club Mechelen – Koninklijke Lyra-Lierse is er zo één.

Sinds 2018 is het de derde trip die onze Pallieters maken naar Mechelen-Noord. In de voorbije twee verplaatsingen naar de Racing, werd er nog nooit gewonnen. Voor de laatste rood-witte winst moeten we teruggaan naar 4 november 2001, toen 2 keer Wim Van Looy en 1 keer Filip Joos raak troffen in een 1-3 uitoverwinning. De laatste geel-zwarte winst dateert zelfs van 23 februari 1958! Al is dat deels te wijten aan het feit dat het voormalige Lierse SK en Racing Mechelen sindsdien maar 6 keer op hetzelfde niveau uitkwamen.

Ook deze keer wordt de opdracht niet eenvoudig. De Mechelse groen-witten zien de resultaten van een gericht transferbeleid afgelopen zomer en haalden met (onze) Jaric Schaessens, Alan Mayanga, Jonas Laureys en Maxim Versteeven wat extra garantie op doelpunten in huis. Gevolg: een 3e plek in de rangschikking na 13 speeldagen.

De wedstrijden van onze jongens waren de voorbije weken dan weer hoopgevender dan de rangschikking doet vermoeden. Ondanks de nederlaag geen slechte prestatie in Hasselt en een thuisoverwinning tegen Lebbeke hebben het vertrouwen deugd gedaan. Verder op karakter blijven knokken om onderaan weg te geraken, is tot Kerstmis al zeker de boodschap. Zo kan er in de tweede seizoenshelft misschien nog voor wat extra kleur gezorgd worden. Laat ons dat karakter ook maar tonen in de streekderby van zondag. En misschien wordt er dan meteen een stukje geschiedenis geschreven.

Tot zondagmiddag, in het Oscar Vankesbeeckstadion!

Buscombiregeling voor supporters van Lyra-Lierse

De Mechelse politie legde voor deze wedstrijd, net zoals in de voorbije jaren, een buscombiregeling op voor supporters van Lyra-Lierse. Onze club zakt met 3 bussen af naar het Oscar Vankesbeeckstadion. Alle info over de buscombiregeling, vertrekuren en laatst beschikbare plaatsen kan je hier nalezen.

Teamnieuws

Maxim Volant liep tegen een derde gele kaart van het seizoen aan in de wedstrijd tegen Lebbeke. Hij is dus geschorst.

Mathias Nys, Jason Van Achteren en Youssef Boulaouali zijn nog steeds onbeschikbaar wegens blessures. Ook de enkelblessure van Joppe Smits lijkt ernstiger dan initieel gedacht, waardoor hij wellicht voor nieuwjaar niet meer speelklaar zal zijn.

Stats