Nieuws | 27 oktober 2023

Voorbeschouwing & info K. Berchem Sport – K. Lyra-Lierse

De trip naar het Ludo Coeckstadion hoort altijd tot één van de sfeervolste aways van het jaar. En dat belooft dit seizoen niet anders te worden. Een uitwedstrijd op zaterdagavond, op slechts een dikke 10 kilometer van Lier, dat zorgt ervoor dat de trouwe supportersschare van onze Koninklijke Lyra-Lierse steeds in groten getale afzakt.

De geel-zwarten van Het Rooi zitten dit seizoen in een goede flow en kennen hun beste competitiestart sinds ze in 2016-2017 de titel pakten in deze reeks. Zo hielden ze onlangs nog leider Belisia in bedwang. Met 14 punten en een gedeelde 5e plaats kunnen ze in Berchem nog eens dromen om mee te strijden voor een eindrondeticket. Een groot verschil met de voorbije seizoenen, toen de Sinjoren vaak moesten vechten voor het behoud.

Vechten voor het behoud, daartoe lijken onze jongens voorlopig veroordeeld. Ook dat staat in schril contrast tegenover de voorbije seizoenen. De knop omdraaien, de rangen sluiten en knokken voor elke meter. Dat is het enige devies om onderaan weg te geraken. Tegen een sterk Berchem Sport de kentering inzetten, dat zou met het oog op een pittig programma tot nieuwjaar de Lierse burger opnieuw moed geven. Komaan, Pallieters!

Ticketinfo

Supporters die de verplaatsing maken met de bussen van SC Lier Gere Bij of SV Lierse Leeuwen kunnen hun ticket aankopen bij hun supportersclub.

In tegenstelling tot vorig seizoen is er dit jaar geen buscombi naar Berchem. Supporters uit Lier kunnen dus ook met eigen vervoer naar Berchem afzakken. Voor hen zijn tickets nog ter plaatse aan te kopen. De ingang voor Lyra-Liersefans bevindt zich aan de Roderveldlaan.

Volwassenen betalen 12 euro voor een overdekte staanplaats in het bezoekersvak. -16-jarigen krijgen gratis toegang.

Teamnieuws

Met de terugkeer van Seppe Kil en Elio Balbi werden vorige week alvast twee routiniers gerecupereerd. Enkel op Mathias Nys, Jason Van Achteren, Mats Sterkens en de langdurig geblesseerde Youssef Boulaouali kan tegen Berchem nog geen beroep worden gedaan. In de loop van de komende weken worden zij wel verwacht om terug aan te sluiten bij de groep.

Stats