Nieuws | 17 februari 2023

Voorbeschouwing & info City Pirates – K. Lyra-Lierse

Zaterdagavond staat er een tweede opeenvolgende uitwedstrijd op het programma. Al is de verplaatsing deze keer een stuk minder ver dan vorige week. Onze Pallieters trekken namelijk naar het Jef Mermansstadion van City Pirates. De aftrap wordt gegeven om 20u00.

De Piraten beleven een moeilijk seizoen en staan op de voorlaatste plaats in het klassement. Het verschil in punten blijft onderaan achter wel beperkt. Met een beetje meer wind in de zeilen kan City Pirates zich misschien alsnog handhaven in 2e Afdeling.

Bij de mannen uit Merksem loopt ook nog steeds wat bekend volk rond. Het wordt een blij weerzien met o.a. Seraaj Ibn El Mokadem, Jolan Truyzelaere en Ilias Cloetens. Die laatste werd begin deze maand trouwens vader van een flinke dochter.

Ook voor Lyra-Lierse kan er nog veel. Maar dan dient het eindelijk eens mee te zitten voor doel. Een aantal ongelukkige uitslagen de afgelopen weken zorgden ervoor dat we bleven hangen in het klassement, ondanks het prima voetbal dat bij momenten op de mat gelegd werd. De leuze van City Pirates, Velle est Posse (Willen is Kunnen, n.v.d.r.), mag nu stilaan voor onze jongens de waarheid worden. De heenwedstrijd, die werd gewonnen met 2-1, mag alvast als inspiratiebron dienen.

Info voor uitsupporters

Supporters van Lyra-Lierse kunnen zowel met eigen vervoer als met de bus naar het Jef Mermansstadion afzakken. Supportersclub Oldskool 1906 legt voor deze verplaatsing een bus in. Opstappen kan in Heultje, Heist-op-den-Berg en Lier.

Tickets zijn verkrijgbaar ter plaatse. Supporters van onze club kunnen gebruik maken van de aparte bezoekersingang in de Terlindenhofstraat.

Teamnieuws

Bij de geblesseerden noteren we voorlopig enkel de spelers die langdurig out zijn: Elio Balbi, Iben Julien & Joppe Smits. Verder is iedereen fit en zijn er geen geschorsten.

Stats