Nieuws | 20 februari 2024

Voorbeschouwing FC Lebbeke – K. Lyra-Lierse

Woensdagavond trekken onze Pallieters naar de Denderstreek voor de midweek inhaalwedstrijd tegen FC Lebbeke. Tijdig vertrekken op deze weekdag is aangeraden, want om 20u00 wordt er al afgetrapt in Oost-Vlaanderen.

Een trip naar Lebbeke is voor zowat alle ploegen uit onze reeks nog geen pretje geweest. De Lebbekenaren bouwden hun 10e plek in de rangschikking voornamelijk op een sterke thuisreputatie: 7 van de 11 wedstrijden in eigen huis werden gewonnen, 3 keer werden de punten gedeeld en enkel Racing Mechelen wist dit seizoen te winnen bij de geel-blauwen. Tijdens de winterstop versterkte het zich zelfs nog met Stephen Buyl (ex-Cercle Brugge, Antwerp, …). De Lebbeekse fusieclub wil er dus alles aan doen om zich zonder zorgen te handhaven in 2e Afdeling, iets wat ook prima lijkt te lukken.

Tom Proost en zijn manschappen mogen zich dus niet laten verrassen door de enige Oost-Vlaamse club in onze reeks. Met de huidige 18 op 18 verkeert dit Lyra-Lierse in bloedvorm, but can they do it on a cold rainy night in Lebbeke? Als deze lijn doorgetrokken kan worden, ligt de strijd om een eindrondeticket alleszins helemaal open. Ons niet verslikken in het tweeluik van deze week dus. Want ook zondag staat er met de away naar Londerzeel nog zo’n verraderlijke verplaatsing op de agenda. Maar eerst 100% focus op de partij tegen Lebbeke!

Teamnieuws

Op de oorspronkelijke speeldatum van deze partij was Sebbe Augustijns nog niet aangesloten bij onze club. Hij is dus niet speelgerechtigd voor deze inhaalwedstrijd. Mathias Nys keert terug uit schorsing, maar kreeg vorige week een inspuiting. In Lebbeke is hij er al zeker niet bij. Elio Balbi ondervindt nog hinder van de knie en is eveneens niet beschikbaar. Ook derde doelman Jarne Janssen trainde deze week nog niet. Youssef Boulaouali werkt verder aan zijn langdurige revalidatie.

In de media


16/02/2024 | Gazet van Antwerpen | Lyra-Lierse pakt 18 op 18 tegen een stug Lille United: “Sinds Nieuwjaar waait er een nieuwe wind (en dat geeft iedereen vertrouwen)”
Gianni Vets: “We wisten dat we rustig moesten blijven, aanvallend hebben we voldoende kwaliteiten om het goed te maken.”

Stats