Nieuws | 9 december 2022

Voorbeschouwing Belisia SV – K. Lyra-Lierse

Dit weekend wacht er onze Pallieters een fikse uitdaging met de uitwedstrijd op het veld van Belisia SV, het nummer 3 uit het klassement. De wedstrijd start zondag om 15u00 in Sportpark Katteberg in Bilzen.

De Limburgers bewezen vorig seizoen al over een sterk geheel te beschikken. De heenwedstrijd werd door onze jongens nog vrij makkelijk gewonnen met 0-2, maar in de terugwedstrijd waren de rollen omgedraaid en kwam de Bilzenaren met dezelfde cijfers winnen in het Luc De Rijckstadion. Ook de penaltythriller in de eindronde zit bij iedereen wellicht nog steeds vers in het geheugen.

Dit seizoen staat Belisia 4 plaatsen en 5 punten boven Lyra-Lierse. Een driepunter buitenshuis is dus broodnodig om de voeling met de bovenste regionen niet te verliezen. En die is niet onmogelijk. Vorig weekend ging Belisia onderuit bij rode lantaarn City Pirates. En vandaag kondigde Belisia het vertrek aan van hun succestrainer en ex-Rode Duivel Luc Nilis.

Onze Pallieters kunnen hopelijk verder bouwen op de deugddoende overwinning van vorige week tegen Lebbeke. Komaf maken met de wisselvalligheid blijft de boodschap. Een reeksje neerzetten lijkt wat onze groep nodig heeft om de motor op volle toeren te laten draaien. En dan is er nog veel mogelijk.

Supporters uit Lier kunnen vrij afreizen naar Bilzen. Er is geen gescheiden inkom voorzien.

Teamnieuws

Cyronn De Wilde & Joppe Smits hebben de trainingen hervat. Ook Koen Weuts kon al een individueel programma afwerken. Van alle drie wordt er dagelijks geëvalueerd of ze kunnen aansluiten bij de wedstrijdkern.

Bij de langdurig afwezigen noteren we nog steeds Elio Balbi, Iben Julien & Jason Van Achteren.

Stats

Video