Nieuws | 8 december 2023

Voorbeschouwing Belisia SV – K. Lyra-Lierse

Belisia tegen Lyra-Lierse is een vaste kraker op het menu van 2e Afdeling B geworden. Zondag zakken onze Pallieters af naar Sportpark Katteberg. De aftrap wordt gegeven om 15u00.

Met de trip naar Bilzen staat op papier een van de zwaarste verplaatsingen van het seizoen te wachten. De ambitieuze Limburgers stonden dit seizoen al de meeste speeldagen aan de kop van het klassement, maar kenden recent een lichte terugval. Op speeldag 10 slikten ze hun eerste nederlaag tegen Jong KV Mechelen, waardoor ze net naast de eerste periodetitel grepen. En de voorbije twee speeldagen werden er geen punten geoogst uit bij Sporting Hasselt en Wezel Sport, waardoor ook de koppositie moest prijsgegeven worden. Op eigen veld is Belisia nog wel de beste ploeg in de reeks: het won thuis alles, met uitzondering van de 1-1 tegen Lille, en slikte nog maar 3 tegendoelpunten in 7 thuisduels.

Voor zij die willen is echter niets onmogelijk. En het Bilzerse kunstgras leverde in het verleden al vaker puntengewin op voor onze jongens, na meestal een zeer aangenaam kijkstuk. Benieuwd of onze Lierenaars ook zondagmiddag iets moois uit hun sloffen kunnen toveren. En stiekem hoopt ook iedereen met een rood-wit en geel-zwart hart op een eerste 6 op 6 van het seizoen.

Ticketinfo

Supporters van onze club kunnen ter plaatse hun ticket aankopen. Volwassenen betalen 10 euro aan de kassa. -16-jarigen krijgen gratis toegang.

Teamnieuws

Er zijn geen geschorste spelers te noteren. Interim-coach Paul Vets kan dus wellicht op dezelfde spelers rekenen als vorige week.

Door de zondagwedstrijd speelden op vrijdagavond Jelle Somers, Lennert Leemans, Paco Van Den Bogaert, Bent Reijniers en Jarne Janssen mee met de beloften.

Mathias Nys, Jason Van Achteren en Joppe Smits waren deze week aanwezig op training, maar werkten individueel of slechts deels met de groep. Zij zullen dus zeker niet bij de wedstrijdselectie van zondag horen. Youssef Boulaouali is ook nog steeds langdurig out.

Stats