Nieuws | 21 oktober 2018

Vierde overwinning op rij na een moeizame wedstrijd

Termien – K. Lyra-Lierse 1 – 2

Vierde overwinning op rij na een moeizame wedstrijd. Racistische uitlatingen van enkele thuisfans werpen een smet op de wedstrijd.

Sint-Gummarus

Een tweehonderdtal Lyra-Lierse fans hadden de weg naar Genk gevonden. Voor aanvang van de wedstrijd zagen we thuisspits Benji De Ceulaer in de kantine, wat voor ons goed nieuws was. Langs de andere kant ontbraken onze topspits Dermaut en Van Parys nog steeds met blessures.

Onder de deugddoende stralen van misschien wel de laatste dag van de Indian Summer, of moeten we Sint-Gummarus zomertje zeggen, ging de wedstrijd aan een rotvaart van start.

Koude douche

Jacobs trok de bal voor naar Daal, maar diens kopbal ging naast. Even later schrok elke KLL fan zich een aap, toen de Genkenaars wel erg vlot door de defensie sneden en de flankvoorzet kinderlijk eenvoudig door een vrijstaande Termien speler werd afgewerkt. Onze Lyra-Lierse mannen waren hier even niet bij de les.
Even iets fris halen bij de bar was er niet direct bij, want de prangende fases bleven zich opstapelen. Toen, nog steeds in de eerste tien minuten, Daal in het straatje werd gestuurd en de thuisdoelman omspeelde om de gelijkmaker te potten, zag deze zich genoodzaakt om Dyron onderuit te halen. Rood was het gevolg. Wie dacht dat de Pallieters het tegen tien nu veel gemakkelijker zouden hebben om het spel te maken, kwam bedrogen uit, want Termien zette nu een muur neer, waar haast geen doorkomen aan was. Temeer omdat Lyra-Lierse zeker niet zijn beste wedstrijd van het seizoen speelde. Daarvoor was de passing te onzuiver en de opbouw te traag.

Net niet

Dit belette niet dat de Lierenaars toch enkele loepzuivere kansen kregen. Maar onkans verhinderde de gelijkmaker. Zo verstuurde Nijs rond het kwartier een voorzet waar Lambreghts listig zijn hoofd tegen zette. De bal zweefde naar de kruising en ging zo binnen… dacht iedereen… maar via de binnenkant van de winkelhaak belandde de bal in de grijpgrage handen van de fortuinlijke Termiense doelman.

De Lierse druk hield aan, maar echte bressen in de Genkse defensie slaan lukte slecht sporadisch. Dillien omspeelde zijn tegenspeler op de flank en bracht de bal lateraal voor. De aanstormende Lambreghts buffelde de bal … net niet binnen… want de doelman kon de bal met meer geluk dan kunde nog uit zijn doelvlak weren. In de rebound ging de bal via Gaetan nog binnen, maar het doelpunt werd terecht afgekeurd wegens hands. Minder terecht en zeer streng was de gele kaart die Gaetan hiervoor kreeg.

Als dit maar goed komt

In de tweede helft bracht coach Schipper Ascension in, om meer voetballend vermogen en rust te brengen. Toch was de eerste kans voor de thuisploeg, met een kopbal die net naast ging. Daarna waren het enkel de Lierenaars die nog naar voor trokken. Een voorzet van Van den Abeele werd door Flebus voorlangs gekopt. Even later likt een poging van Dillien, vanop de zijlijn, de dwarslat.

Vanop de zijlijn schreeuwden de fans hun spelers naar voor, maar ook zij voelden dat het tegen dit sterke Termien geen sinecure zou worden om de wedstrijd nog te doen kantelen. De klok was niet onze bondgenoot en het spel kon veel beter. Zou dit nog wel goed aflopen?

Klasseflitsen van Dillien

Jazeker, dacht Steven Dillien, toen hij tien minuten voor affluiten vanop de zijlijn strak en laag voortrok. De ingevallen Balbi kwam aangelopen en trapte de gelijkmaker binnen. Een lange oerkreet over de ganse lengte van het terrein, waar de Lyra-Lierse fans zich hadden opgesteld, was het gevolg. De fans zetten zich nu aan het zingen, om hun ploeg naar de overwinning te roepen. “Waa zen de Lyra-Lierse, waa zen de Lierse boys, gekkenhuis op de tribune, waa weuren allemol zot.” Dat gekkenhuis werd enkele minuten later bewaarheid. Dillien zette zich vanop twintig meter en vanuit een schuine hoek achter de bal. Om een voorzet te geven… dacht iedereen… maar onze klasbak draaide de bal warempel langs de muur… en in de verste hoek binnen.

Bibbergeld

De voorsprong was eindelijk een feit en de supporters konden bijna een feestje bouwen. Maar niet zonder dat er eerst nog een portie bibbergeld werd betaald. Want de Limburgers trokken met de moed der wanhoop naar voor in een slotoffensief. Cloetens moest een keer de meubelen redden en toen de scheidsrechter nogal licht een vrijschop ga op de rand van de zestien meter, hielden alle Lyra-Lierse fans de adem in. De bal belandde echter in de muur en even later volgde het laatste fluitsignaal.

Het gekende feestje kon beginnen! En of dat deugd deed!

Schande!

Moe, maar voldaan gingen onze gladiatoren naar de kleedkamers. Maar toen ze onder de zittribune kwamen, achten enkele (beschonken?) thuissuporters zich geroepen om racistische kreten naar enkele Lyra-Lierse spelers te roepen. Iets wat volgens de spelers tijdens de tweede helft ook meerdere keren het geval was op de staantribune. Erg jammer dat zoiets anno 2018 nog mogelijk is op een voetbalwedstrijd. Ook de Lyra-Lierse supporters werden nog uitgedaagd, maar zij bleven kalm en lieten zich niet provoceren. Klasse, jongens (en meisjes)!

Naale

Diezelfde topsupporters zullen, net zoals de spelers, ongetwijfeld weer het beste van zichzelf willen geven tijdens de enige echte derby Lyra-Lierse vs Nijlen. Beste voetbalvrienden, laat ons er op zaterdag 27 oktober met z’n allen, K. Lyra-Lierse fans én KFC Nijlen fans, een groot voetbalfeest van maken!
Lyra-Lierse vrienden, tot zaterdag!