Nieuws | 17 april 2023

Vervroegd aanvangsuur (19u00) voor de thuiswedstrijd tegen Londerzeel

Aanstaande zaterdag 22 april ontvangt K. Lyra-Lierse op speeldag 31 in eigen huis Londerzeel SK. Een belangrijk duel in volle eind- en promotiestrijd. Het gebruikelijke aanvangsuur wordt uitzonderlijk met één uurtje vervroegd naar 19u00.

Algemeen verantwoordelijke Raf Bormans licht het vervroegde aanvangsuur toe: “Tijdens de thuiswedstrijd tegen Pepingen-Halle kregen we tot tweemaal toe te maken met een lichtpanne. De voorbije weken werd, samen met de mensen van Rita Berlaar, alles in het werk gesteld om de stadionverlichting terug actief te krijgen, maar ook om de oorzaak van het defect structureel te achterhalen en op te lossen. Er bestaat op dit moment echter nog steeds een (beperkt) risico dat de lichtinstallatie tijdens de wedstrijd zou uitvallen, wat zou leiden tot een forfait nederlaag.”

“We hebben de ambitie om dit seizoen zo hoog mogelijk te eindigen in het klassement. En dus willen we het risico op puntenverlies door zulke externe factoren tot het minimum herleiden. Door de aftrap van de wedstrijd tegen Londerzeel één uur te vervroegen, kunnen we toch nog steeds de wedstrijd op zaterdagavond houden én hebben we in deze periode van het jaar reeds de mogelijkheid om langer bij daglicht te spelen. We begrijpen dat voor onze supporters dit vervroegde aanvangsuur misschien wat last-minute is. Maar we willen er alles aan doen om onze sportieve kansen te waarborgen. Hopelijk kunnen we opnieuw rekenen op hun massale steun, zoals dat ook afgelopen weekend in Lille het geval was.”