Nieuws | 13 december 2021

Vertimmerd Lyra-Lierse loopt een blauwtje in Londerzeel

Als één ding fout gaat, is de kans groot dat de rest ook in het honderd loopt. U herkende vast de wet van Murphy.  Rampspoed teisterde Lyra-Lierse voor en tijdens de wedstrijd. Kijken we om te beginnen naar de positie van linkerflankverdediger. Balbi was geschorst, Van den Abeele en De Wilde hervielen in hun blessures. Daardoor diende de offensief ingestelde Van Goylen te depanneren. Dat deed ook de jonge Julien centraal in de defensie, als doublure voor de ziek uitgevallen Weuts.

Een van die dagen

Al vroeg was het weer van dat. Exit de hinkende kapitein en rechtsback Lambreghts, enter het opkomende talent Struyf. Bart De Roover moest weer schuiven en zette Nys een rijtje naar achter.

De eerste 20 minuten had Lyra-Lierse het betere van het spel. Peffer bracht de bal haarscherp voor, Adesanya kon net niet voldoende bij de bal om af te ronden. De bedrijvige Kil zette zich achter het leer bij een vrijschop. ‘Komaan Seppe, gij kunt dat’, riepen de fans. Hij liet de bal zwabberen, doelman Roef was kansloos, maar het leer spatte tegen de binnenkant van de paal terug het veld in.

Het zal toch zo geen van die dagen zijn zeker, dacht menig supporter. Het was een van die dagen. Bij een van de eerste degelijke aanvallen van de thuisploeg kon Sterkens de bal onvoldoende wegwerken. Er werd niet doortastend verdedigd en Meseure prikte binnen. Ook het tweede doelpunt kwam er na onvoldoende scherp verdedigen. Blessures, onkans en individuele flaters deden Lyra-Lierse de das om.

Net voor de rust trof Kil nog eens de paal, dit keer via de buitenkant. Binnenkant, buitenkant, wat hebben we nog niet gehad, dacht Seppe na de herneming. Juist, de dwarslat. Want ook daar strandde de eerstvolgende doelpoging van onze nummer 10. Om maar te zeggen, alles zat gisteren wat tegen.

Kijk maar naar het derde doelpunt van de thuisploeg, waarbij Nys de bal nog in de weg stond, maar de bal alsnog in doel verdween. Ook het vierde doelpunt kwam heel ongelukkig tot stand, na een zeldzaam slippertje van de (al een heel seizoen) robuuste van den Buijs.

Nummer 18 is weer een beauty

Een wedstrijd dus maar om snel te vergeten? Nee, want wat die dekselse Jordy Peffer gisteren tien minuten voor affluiten uit zijn sloffen schudde, was weer ongezien. Hij dreef de bal op vanuit een heel schuine hoek om dan voor te zetten. Pardon, om de eerredder keihard in de bovenhoek binnen te rammen. Nummer 18, trouwens.

Zo hadden de vele meegereisde fans, die overigens vocaal 90 minuten het beste van zichzelf gaven, toch nog iets om zich aan op te warmen. Nog meer verheugend was het nieuws dat concurrent Hoogstraten gelijkspeelde tegen Pepingen-Halle. Althans, dat dachten ze. Want in minuut 93 maakte Hoogstraten via een strafschop de winning goal. Murphy, weet je wel.

Een veldslag verloren, de oorlog niet. Die strijd herneemt zaterdag in alle hevigheid, net voor het Kerstbestand. Schipper, de Lierse vloot komt eraan!

K. Lyra-Lierse: Sterkens – Lambreghts (11′ Struyf) – van den Buijs – Julien – Van Goylen – Vets – Schaessens – Kil – Nys – Adesanya – Peffer
K. Londerzeel SK: Roef – Dellevoet – Daeseleire – Van der Veken (77′ El Yazidi) – Meseure – Van Kruijssen (54′ Verheyden) – Pieyns (88′ Hermans) – De Kegel – Mauro – Van Den Bogaert – Manuel

Doelpunten: 29′ Meseure 1 – 0, 42′ De Kegel 2 – 0, 60′ De Kegel 3 – 0, 80′ Peffer 3 – 1, 85′ El Yazidi 4 -1
Gele kaarten: 25′ De Kegel, 40′ Schaessens, 45′ Van Den Bogaert, 48′ Dellevoet, 61′ Nys

Scheidsrechter: Ruben Calluy

Foto: Londerzeel SK