Nieuws | 2 juni 2020

Update blessures Balbi, Jacobs & Van den Abeele

De coronastop in het voetbal, en het daardoor vervroegde einde van de competitie, kwam voor enkele van onze spelers niet ongelegen. Door aanslepende blessures maakten zij van deze lange voetballoze periode gebruik om een noodzakelijke operatie niet langer uit te stellen.

Elio Balbi kampte al enige tijd met een blessure aan de onderste buikspieren. Daarvoor werd hij begin april succesvol geopereerd. Momenteel is Elio begonnen aan de eerste revalidatieoefeningen. Hij hoopt aan het begin van de voorbereiding, ergens midden juli, mee te kunnen starten met de groep. Indien noodzakelijk in het begin nog met een verminderde trainingsintensiteit.

Ook Gwen Jacobs liet een oud zeer onder handen nemen. Gwen ondervond al langer problemen aan het kraakbeen in de linkerknie en ging daarvoor onder het mes. Zijn revalidatie is iets korter, waardoor hij de voorbereiding wellicht kan aanvatten zoals oorspronkelijk gepland.

Als laatste werd ook Brent Van den Abeele geopereerd aan de heup, in de hoop hiermee de oorzaak van zijn lange blessure aan de adductoren weg te nemen. Onze linksback moesten we afgelopen jaargang helaas bijna het hele seizoen missen. Hij begon vorige week aan zijn lange revalidatie, die ongeveer een drietal maanden zal duren vooraleer hij terug voluit zal kunnen trainen met de groep.

We wensen Elio, Gwen & Brent een spoedig herstel toe en hopen hen snel terug op het veld te zien van zodra de bal weer rolt!