Nieuws | 6 februari 2020

Update blessure Brent Van den Abeele

De rushes langs de lijn van Brent Van den Abeele moeten we helaas al sinds augustus missen. Onze linksback kampt namelijk sinds de competitiestart met een blessure aan de adductoren, waardoor hij niet pijnvrij kan voetballen. Rond nieuwjaar leek Brent min of meer hersteld te zijn en maakte hij speelminuten bij de beloften en in de oefenwedstrijd tegen Heikant.

Jammer genoeg stak deze blessure de voorbije weken opnieuw de kop op, waardoor verder onderzoek naar de oorzaak nu aan de orde is. Brent Van den Abeele zal dus nog zeker tot eind maart buiten strijd zijn. Dan volgt er een MRI-scan die hopelijk meer uitsluitsel kan geven over deze steeds weer opspelende blessure en de ernst ervan.

Ik ben uiteraard ontgoocheld dat ik momenteel niet op het veld kan staan. Zeker in een seizoen waarin we zulke sterke resultaten neerzetten. Maar mijn prioriteit is nu om eerst zelf terug fit te geraken. En natuurlijk hoop ik ook dat we als ploeg dit seizoen kunnen afronden zoals we dat momenteel voor ogen hebben. Verder ben ik de club enorm dankbaar dat ze mij niet laten vallen in deze moeilijke periode en dat ze voor de volle 100% achter mij blijven staan. Ik denk dat dat ook wel typerend is voor een familieclub als de onze.“, laat Brent aan lyralierse.be weten.

Iedereen die betrokken is bij K. Lyra-Lierse wenst Brent dan ook een stevig hart onder de riem te steken tijdens dit absolute pechseizoen voor hem, en we duimen voor een hoopvolle diagnose en een spoedig herstel.