Nieuws | 22 maart 2021

Twee stagiairs aan de slag bij onze club

We zijn fier dat we als club opnieuw mogen uitpakken met twee aanwinsten. Al gaat het deze keer niet om spelers, wel om twee stagiairs. Zo versterken Inne Devolder (19) en Joppe Bertels (19) dit voorjaar het business -en communicatieluik van onze club. Zij gooien zich de komende weken voltijds op beide domeinen. En die extra hulp is meer dan welkom voor onze talloze vrijwilligers.

Inne komt uit Duffel en zit momenteel in haar laatste jaar Event- en Projectmanagement aan de Karel de Grote Hogeschool in Antwerpen. “Tijdens mijn opleiding lag de focus vooral op drie facetten: talen, office management en vakken die zich specifiek richten op het organiseren van projecten en events. Via een gastles van Sander De Swert, die actief is binnen het businessgedeelte van de club, maakte ik voor het eerst van dichtbij kennis met K. Lyra-Lierse. Hij bekeek één van mijn opdrachten en het resultaat daarvan moet goed geweest zijn want niet veel later tekende ik een stagecontract.”

Onze A-kern ligt dan al wel stil sinds half oktober, in heel wat geledingen van de club wordt er nog steeds hard gewerkt aan de toekomst. “Ondanks de coronacrisis heb ik me geen seconde verveeld.”, zegt Inne, die al een aantal weken aan de slag is. “Bij een voetbalclub runnen, komt veel meer kijken dan alleen maar trainingen en wedstrijden organiseren, dat is me nog maar eens duidelijk geworden. Ik heb daarnaast nog meer respect gekregen voor de talloze vrijwilligers die zich inzetten voor K. Lyra-Lierse. Het toont nog maar eens aan hoe graag iedereen van deze club een succesverhaal wil maken. En daar draag ik maar al te graag mijn steentje aan bij.”

Zelf zet Inne zich vooral in binnen de Businessclub. Daar trekt ze op dit moment een project van A tot Z. “Via ‘t Liers Kwartiertje probeer ik ondernemers uit de businessclub virtueel aan elkaar te koppelen. Normaal gezien kunnen ze elkaar ontmoeten tijdens wedstrijddagen maar dat is nu natuurlijk niet meer mogelijk. Via dit online netwerkevent blijven ze verbonden met enerzijds de club, en anderzijds ook elkaar. De reacties zijn alvast positief. Daarnaast werk ik ook mee aan een partnershipdossier en ga ik, met Werner Mens of Sander De Swert mee langs bij (potentiële) leden van onze Businessclub. Ik ben de club echt dankbaar voor de kansen en begeleiding die ik krijg.”


Inne ging langs bij businessclubpartner BMW/Mini Smets

Naast Inne kan onze club, sinds een aantal weken, dus ook rekenen op de diensten van Joppe Bertels. Hij komt uit Pulle en studeert Sport -en Cultuurmanagement aan de Thomas More hogeschool in Turnhout. “Ik ken de club al zeer lang, mijn vader Yves speelde zelf ooit nog voor Lyra, net als twee andere familieleden. Ik ben dus altijd supporter geweest van de club en volg het reilen en zeilen dus al heel mijn leven van dichtbij.”

Joppe versterkt de komende weken het communicatiedepartement en ook hij is onder de indruk van de structuur binnen de club. “Tijdens corona werk ik van thuis uit, dat is jammer. Ik had graag ook mijn steentje bijgedragen tijdens wedstrijddagen. Maar zelfs in momenten zonder voetbal, merk je dat deze club leeft. Ik hou me bezig met verschillende zaken. Zo werk ik onder andere mee aan de website, aan de merchandising van de club en alles wat met de communicatie naar de supporters toe te maken heeft.”

Net als K. Lyra-Lierse is Joppe ambitieus. “Ik studeer Sport- en Cultuurmanagement omdat ik logischerwijs geïnteresseerd ben in sport, maar ook omdat ik meer wil leren over de economische kant van het verhaal. Wielermanager Patrick Lefevere en Peter Verbeke, sportief directeur van Anderlecht, zijn zowat de voorbeelden waar ik me wil aan spiegelen. Buiten de sporttechnische eigenschappen die bij een sportclub horen, leren we dus ook veel over algemeen bedrijfsmanagement. Een club als K. Lyra-Lierse is de ideale stageplaats om die dingen ook in de praktijk van dichtbij te leren kennen. Ook na mijn stage zullen ze mij hier dus nog veel zien.”


Ook Joppe moet noodgedwongen telewerken, al geeft hij zich thuis ook 100% voor K. Lyra-Lierse.

De club is blij met het engagement van Inne en Joppe en wenst hen tijdens de komende weken veel succes en vooral ook veel plezier.