Nieuws | 23 mei 2019

Stef Wils stopt eind dit seizoen met voetballen

Zaterdag speelt Stef Wils zijn laatste wedstrijd als voetballer. Dat liet de bijna 37-jaar jonge centrale verdediger deze week aan onze sportieve staf weten.

“Ik wil iedereen die deze club een warm hart toedraagt enorm bedanken. Van de supporters tot en met de voorzitter. Ik heb hier een fantastisch jaar gehad. Ideaal had geweest om mijn carrière af te sluiten met een promotie, maar door mijn loopbaan als voetballer bij Lyra-Lierse af te sluiten voelt het alleszins aan alsof de cirkel rond is. Ik ben er trouwens zeker van dat de ambitie van deze club ook met mijn vertrek onveranderd zal blijven. Volgend seizoen supporter ik mee vanaf de zijlijn voor die promotie.”

Stef begon zijn voetbalcarrière in de jeugd bij de Koninklijke Lierse Sportkring onder leiding van Roger Smets, en stroomde door o.a. door de begeleiding en zorgen van Frank Coenen (onze huidig sportief manager n.v.d.r.). In het seizoen 1999-2000, het jaar na de bekerwinst, werd Stef al opgenomen in de A-kern. Maar voor zijn echte debuut moest hij wachten tot 8 september 2001 op het veld van La Louvière. Toen maakte hij zijn debuut in het eerste elftal van de Sportkring en werd hij al snel een vaste waarde.

Na zijn vertrek bij Lierse, speelde hij eerst bij Westerlo en vervolgens bij AA Gent waarmee hij ook een Beker van België in de wacht sleepte. Daarna verhuisde hij terug naar Westerlo voor een korte passage, alvorens de overstap voor 3 seizoenen naar Cercle Brugge te maken. Tussen 2015 en 2018 speelde Stef nog voor het Hongaarse Haladás, waarna hij terugkeerde naar Lier om zijn carrière als speler af te sluiten bij Lyra-Lierse.

Stef liet al meerdere malen zijn interesse in het trainersvak blijken. R. Antwerp FC contacteerde hem in de voorbije weken met de vraag om een voltijdse positie in hun jeugdwerking in te vullen. Stef zal volgend seizoen dan ook daar actief zijn.

“Ik bedank Lyra-Lierse om me die kans te gunnen. Ooit moet het stoppen met voetballen er komen, en ik wil op dit moment graag aan mijn toekomst denken en de basis leggen om later eventueel als trainer aan de slag te gaan. En het aanbod van Antwerp lag in die lijn. Ik heb dan ook besloten dat dit moment er één is waarop ik op die trein wil springen.”

Lyra-Lierse wil Stef alvast veel succes wensen volgend seizoen. Zaterdag tegen Houtvenne zullen we de voetbalcarrière van Stef dan ook feestelijk uitwuiven.