Nieuws | 26 februari 2019

Stadsbestuur bevestigt: Lyra-Lierse komt naar Lier

Lyra-Lierse komt naar Lier. Dat bevestigt het stadsbestuur in een intentieverklaring die gisteravond werd voorgelezen in de gemeenteraad. De stad wil de ontwikkeling van de Hoge Velden “resoluut en zo snel mogelijk uitvoeren”, belooft het schepencollege. “Voetbalclub Lyra-Lierse zal hierbij een belangrijke partner zijn.”

De stad wil op de Hoge Velden in de eerste plaats een jeugdvoetbalcomplex uitbouwen, waardoor de Lyra-Lierse jeugd terug binnen de stadsgrenzen kan spelen. De ontwikkeling van de site voor jeugdvoetbal nam het stadsbestuur eerder al op in het bestuursakkoord voor de legislatuur 2018-2024. Maar nieuw is dat de stad snél vooruitgang wil maken én dat ze expliciet melding maakt van een stadion voor het eerste elftal. “Dit laatste staat los van de realisatie van het jeugdcomplex en zal de club volledig met eigen middelen dienen te financieren, indien hierover een akkoord zou worden bereikt”, aldus het schepencollege. Dat laatste mag geen probleem zijn. Lyra-Lierse heeft haar huiswerk de voorbije maanden gemaakt en kan de accommodatie voor het eerste elftal met eigen middelen financieren.

De accommodatie voor het eerste elftal zal de jeugdwerking niet in de weg staan, maar er juist een verrijking voor zijn. Dit sluit ook meteen aan op de doorgedreven visie van Lyra-Lierse inzake jeugdwerking en structurele doorstroming van jeugdspelers naar de A-kern. Op 11 maart zit onze club samen met het stadsbestuur om deze plannen toe te lichten en verder te concretiseren. Lyra-Lierse is klaar om te investeren en van de Hoge Velden een thuis te maken. Een thuis voor onze jeugd, ons eerste elftal, onze supporters en de Lyra-Lierse community. Kortom, terug naar onze Pallieterstad, daar waar Lyra-Lierse thuis hoort.

 

Foto: DeanX photograpy