Nieuws | 21 mei 2022

Selectie RU Tubize-Braine – K. Lyra-Lierse

Na de thriller van woensdag volgt er zondagmiddag al een nieuwe wedstrijd. K. Lyra-Lierse trekt dan naar Tubeke voor de heenwedstrijd van de halve finale in de nationale eindronde. De wedstrijd start om 15u00 in het Stade Leburton van Royale Union Tubize-Braine. De terugwedstrijd staat aanstaande donderdag op het programma.

De club ontstond uit een fusie tussen Royal Stade Brainois en AFC Tubize en speelt in de kleuren wit en goud. Ze sloten de reguliere competitie af op de vierde plaats in de Waalse afdeling van 2e Afdeling. Naast kampioen RAAL La Louvière zijn ze de enige club uit de Franstalige reeks die een licentie voor 1e Nationale wist te bemachtigen. Daardoor stootten de Waals-Brabanders automatisch door naar deze Nationale eindronde.

Selectie

Bart De Roover selecteerde de volgende namen voor deze wedstrijd: Sterkens, Heylen, Balbi, Lambreghts, Van den Abeele, Weuts, van den Buijs, Hendrickx, De Wilde, Vets, Van Goylen, Kil, Van den Schoor, Verbist, Schaessens, Struyf, Adesanya & Peffer.

Voor de start van de Nationale eindronde wordt de kaartenteller opnieuw op nul gezet. Er zijn dus geen spelers die geelgevaar lopen. Tevens is ook de selectie iets ruimer dan anders. In de Nationale eindronde mogen er namelijk 7 bankzitters plaatsnemen.

Blessures

Kristof Maes, Joppe Smits & Iben Julien zijn nog steeds onbeschikbaar. Ook Mathias Nys kreeg tegen Belisia een trap op de kuit en is hiervan nog niet gerecupereerd.

Ticket & away day info

Tickets zijn verkrijgbaar ter plaatse aan de loketten en kosten €8.

De bezoekersparking bevindt zich aan de Rue d’Atina. De verplaatsing kunnen onze supporters zowel met de auto als met de bus maken. Meer info vind je hier.