Nieuws | 5 november 2021

Selectie RC Hades Hasselt – K. Lyra-Lierse

Komende zondagmiddag vindt de ontknoping van de eerste periode plaats. Onze ploeg trekt als leider naar RC Hades Hasselt dat op de negende plaats staat. De opdracht is duidelijk: minstens even goed presteren als Hoogstraten en K. Lyra-Lierse verovert de eerste periodetitel.

De Limburgers zitten momenteel in de ruime middenmoot, maar bewezen al 9 speeldagen lang een taaie brok te zijn voor elke tegenstander. Samen met Lyra-Lierse was Hades tot vorige speeldag de nog enige ongeslagen ploeg in 2e Afdeling B. Enkel vorige week werd een eerste verlieswedstrijd opgetekend, uit bij het sterke Bocholt.

Ondanks de lange ongeslagen reeks, konnen de jongens uit Kiewit geen grote sprongen maken in het klassement. Als “kampioen van de gelijke spelen” sloten ze al 6 wedstrijden af met een puntendeling. Echter wonnen ze wel thuis de derby van Sporting Hasselt op de eerste speeldag en gingen ze onverwacht winnen in Aalst.

Voor Lyra-Lierse is het de tweede keer dit seizoen dat we naar Kiewit trekken. In augustus was Hades ook al de tegenstander in de 4e ronde van de Beker van België. Toen werd het 1-3 dankzij doelpunten van van den Buijs, Kil & Peffer. Voorts trekken onze jongens met een uitstekend uitrapport naar de omgeving van de Pukkelpopweide: 12/12 op verplaatsing, 10 doelpunten gemaakt en slechts ééntje tegen. Als deze statistieken een voorbode voor zondag zijn, zou ook Hades voor de bijl moeten gaan.

De wedstrijd start om 14u30 in het Kiewitstadion te Hasselt. Supporters op post om onze ploeg te steunen bij deze belangrijke wedstrijd!

Selectie

T1 Bart De Roover selecteerde volgende spelers om de eerste periodetitel en bijhorend eindrondeticket binnen te halen: Sterkens, De Herdt, Julien, Balbi, Struyf, Vets, Van Goylen, Kil, Adesanya, Lambreghts, Van den Abeele, Weuts, Nys, van den Buijs, Schaessens, Peffer.

Blessures

Kristof Maes, Joppe Smits & Ian Van den Branden werken nog steeds hun herstelprogramma af. Cyronn De Wilde recupereert verder van zijn hamstringsblessure.

Ticket & away day info

Alle info voor onze supporters die mee de verplaatsing naar Hasselt maken, kan je hier terugvinden.