Nieuws | 31 januari 2020

Selectie & matchinfo K. Lyra-Lierse – KAC Betekom

Zondagmiddag ontvangt Lyra-Lierse met KAC Betekom het nummer 7 in de rangschikking. Deze 20e speeldag van de reguliere competitie is ook meteen de slotspeeldag van periode 2. Lyra-Lierse is door de winst van periode 1 al zeker van (op zijn minst) een eindrondeplaats, en staat in deze tweede periode op plaats 2, met één punt minder dan City Pirates. Indien City Pirates punten laat liggen op het veld van Houtvenne en onze Lierenaren de 3 punten thuis houden tegen Betekom, kunnen onze jongens hun stunt van november nog eens over doen door op de laatste speeldag een periodetitel te pakken. Bij een gelijk aantal punten geeft eerst het aantal gewonnen wedstrijden en vervolgens het doelpuntensaldo de doorslag. Wat dat betreft is City Pirates in het voordeel met 1 gewonnen wedstrijd meer.

De Vlaams-Brabanders draaiden in deze tweede periode lang bovenaan mee, maar moesten halverwege de rol lossen. Door verlies tegen Sint-Lenaarts en rode lantaarn Linden, en een gelijkspel tegen Termien, zakken de mannen van Jempi Custers met een 1 op 9 af naar het Luc De Rijckstadion.

Patrick Van Houdt en zijn troepen hopen dan weer om met een driepunter te zorgen voor de eerste 9 op 9 sinds 3 november. Bij winst of een gelijkspel kan Lyra-Lierse daarbovenop ook nog eens zorgen voor een evenaring van het “clubrecord” van 19 (!) ongeslagen competitiewedstrijden op een rij in de nationale reeksen. Daarmee doet Lyra-Lierse het dan even goed als K. Lierse S.K. in het seizoen 2008-2009 in de toenmalige tweede klasse.

Selectie

Voor deze wedstrijd zijn Brent Van Den Abeele en Mo Messoudi nog niet volledig fit. Mathias Nijs is geelgeschorst en moet ook vanuit de tribune toekijken.

Uit de beschikbare spelers selecteerde Patrick Van Houdt de volgende 15 namen: Maes, Sterkens, Cloetens, Van Parys, Balbi, Dillien, Van Goylen, Adesanya, Lambreghts, Weuts, Van Den Buijs, Van den Brande, Jacobs, Peffer en Yassir Ibn El Mokadem.

Match- & ticketinfo

De wedstrijd wordt afgetrapt om 15u00 in het Luc De Rijckstadion. Tickets voor deze wedstrijd zijn ter plaatse verkrijgbaar aan onze loketten. Klik hier voor een overzicht van onze ticketprijzen.

Gratis vat

Een half uur voor de aftrap zal er in de hoofdkantine een gratis vat gegeven worden door Tom De Cuyper, lid van onze Raad van Bestuur en financiële cel. Tom en zijn vriendin Deni werden op zaterdag 18 januari immers trotse ouders van hun eerste dochter Mila. K. Lyra-Lierse wenst hen beide dan ook van harte proficiat!

Wedstrijdsponsor

Onze wedstrijdsponsor voor deze partij is Metaalbewerking Geert Verstraeten uit Koningshooikt, waarvoor onze hartelijke dank!