Nieuws | 6 mei 2022

Selectie KVV Zelzate – K. Lyra-Lierse

Het moment waarop iedere Pallieter al een hele tijd zit te wachten is eindelijk aangebroken: zondagmiddag staat de halve finale van de Vlaamse eindronde op het programma! De tegenstander die eerder deze week uit de trommel kwam, is KVV Zelzate. De wedstrijd start om 15u00 en wordt gespeeld op het veld van Zelzate in de Patronagestraat. Deze wedstrijd is op basis van een rechtstreekse uitschakeling en eventuele verlengingen en strafschoppen bij een gelijke stand.

KVV Zelzate sloot de reguliere competitie af op de 6e plaats in hun reeks. Na 30 speeldagen hadden ze een totaal van 49 punten bij elkaar gesprokkeld. De club, die in 2008 na een fusie tussen KSLV Zelzate en KFC Zelzate ontstond, kende de voorbije jaren een gestage opmars. Hun parcours gelijkt zelfs zeer sterk op dat van stamnummer 52. De mannen uit het Meetjesland pakten in 2018 de titel in 1e provinciale en in 2020 promoveerden ze als kampioen (na de stopgezette competitie vanwege corona) naar de huidige 2e Afdeling A. Klinkt bekend, niet?

Selectie

Onze T1 Bart De Roover kan opnieuw beroep doen op enkele spelers die terugkomen uit blessure. Quinten Van Goylen & Cyronn De Wilde trainden deze week met de groep mee. Ook Jason Adesanya, die geelgeschorst in de tribune zat tegen Londerzeel, is opnieuw beschikbaar.

De volledige wedstrijdkern die zondagmiddag mee naar Zelzate reist: Sterkens, Heylen, Balbi, Lambreghts, Weuts, van den Buijs, Hendrickx, De Wilde, Vets, Van Goylen, Kil, Smits, Schaessens, Struyf, Adesanya & Peffer.

Beloftenspelers Lucas Heylen & Brent Hendrickx blijven dus bij de selectie. Brent Van den Abeele trainde eveneens mee met de groep, maar is nog niet volledig fit en moet daarom nog van aan de zijlijn toekijken.

Blessures

Kristof Maes, Iben Julien & Mathias Nys zijn de spelers die we voorlopig nog moeten missen wegens blessures. Mathias Nys trainde al wel bij de kiné deze week.

Ticket & away day info

Tickets zijn ter plaatse aan de loketten te verkrijgen en kosten €12.

Supporters van K. Lyra-Lierse kunnen meerijden met supportersclub Lier Gere Bij (Jeroen Van den Eynde: 0474 36 47 80), met vertrek vanuit café Bananas in Lier om 12u45. Ook met eigen vervoer kan je naar Zelzate afreizen.