Nieuws | 18 februari 2022

Selectie KSK Tongeren – K. Lyra-Lierse

Zaterdagavond trekken onze Pallieters naar Limburg voor de confrontatie met KSK Tongeren. De aftrap in de oudste stad van het land wordt gegeven om 20u.

KSK Tongeren staat momenteel op de twaalfde plaats in de rangschikking geparkeerd. De Eburonen bewezen eerder dit seizoen al een stugge ploeg te zijn, toen ze Lyra-Lierse in de heenmatch op een 0-0 hielden in het Luc De Rijckstadion. Een uitslag die redelijk in lijn ligt met de rest van de Tongerse statistieken. Want de Limburgers hielden dit seizoen al 7 keer hun netten schoon (slechts één keertje minder dan Lyra-Lierse, n.v.d.r.), maar tegelijkertijd behoren tot de minder productieve ploegen van de reeks. In 2022 vonden de Tongenaren nog maar één keer de weg naar doel.

KSK Tongeren – K. Lyra-Lierse had echter ook een duel kunnen worden om een andere reden. Onze Jordy Peffer was tot nu toe goed voor 16 doelpunten en is daarmee topschutter in 2B. Bij Tongeren loopt dan weer de Zuid-Koreaan Sonny Baik rond. Hij is Jordy’s eerste achtervolger in de topschuttersstand (met 14 stuks), maar pakte vorige week zijn 3e gele kaart en is geschorst.

De drie punten mee naar huis nemen is voor onze jongens alleszins het doel. Op die manier kan de kloof met eerste achtervolgers Belisia & Eendracht Aalst comfortabel blijven. Zeker in een drukke week waarin er nog een midweek naar Cappellen en een thuiswedstrijd op zondag tegen Sporting Hasselt op de agenda staan.

Selectie

T1 Bart De Roover stelde volgende ploeg samen voor de trip naar Tongeren: Maes, Sterkens, Julien, Balbi, Lambreghts, Weuts, van den Buijs, De Wilde, Vets, Van Goylen, Kil, Smits, Nys, Struyf, Adesanya & Peffer.

Jaric Schaessens is de opvallendste afwezige. Hij is geelgeschorst en moet deze partij vanuit de tribune aanschouwen.

Blessures

Geen wijzigingen in de blessurehoek t.o.v. vorige week. Enkel Ian Van den Branden en Brent Van den Abeele zijn onbeschikbaar wegens blessure.

Ticket & away day info

Supporters die de reis naar Tongeren maken, kunnen hier alle info vinden.

Opgelet! Supporters van K. Lyra-Lierse dienen hun ticket op voorhand online aan te schaffen via deze link.