Nieuws | 13 mei 2022

Selectie K. Lyra-Lierse – Olsa Brakel

De finale van de Vlaamse eindronde tegen Olsa Brakel. Dat is de wedstrijd die gewonnen moet worden om ons te plaatsen voor de Nationale eindronde, met als eerste halte een verplaatsing naar Tubize-Braine.

Olsa (dat staat voor Oud Leerlingenverbond Sint-Augustinus) Brakel is de laatste decennia uitgegroeid tot een vaste waarde in de nationale reeksen. De club uit de Vlaamse Ardennen wist in 2020, bij de corona-competitiestop, in het kielzog van onze Zelzaatse tegenstander van vorige week mee te promoveren naar 2e Afdeling. Maar de Brakelaars zijn wellicht het meest gekend van hun bekeravonturen. Vorig seizoen maakten ze in de 1/16e finales nog een trip naar Jan Breydel, waar ze met 6-1 verloren van de latere landskampioen Club Brugge. En in 2014 schakelden ze met diezelfde cijfers eersteklasser Westerlo uit.

Onze tegenstander van zaterdag vroeg geen licentie aan voor 1e Nationale, maar is daarom niet minder te duchten. Dat vermoeden we althans op basis van hun klassering in de eindstand. Olsa Brakel kwam in 2A als derde over de streep, op slechts twee punten van rechtstreekse promovendus Ninove. En eerder deze week versierde de Brakelse draaischijf (en ex-jeugdinternational) Visar Shala een transfer naar Antwerp. Voorts wordt het een blij weerzien met oud-Liersespeler Ludovic Buysens, die bovendien de laatste wedstrijd uit zijn carrière speelt. Na zaterdagavond hangt hij zijn schoenen aan de haak.

Geen makkelijke opdracht dus voor onze jongens. Al mag gezegd worden dat er met de 0-3 uitoverwinning in Zelzate ook heel wat vertrouwen getankt werd. En als onze spelersgroep kan rekenen op de trouwe steun van onze supporters, zal er alles aan gedaan worden om de kwalificatie over de streep te trekken!

Selectie

Bart De Roover selecteerde de volgende namen voor deze Vlaamse eindrondefinale: Sterkens, Heylen, Balbi, Lambreghts, Weuts, Van den Abeele, van den Buijs, Hendrickx, De Wilde, Vets, Kil, Nys, Van den Schoor, Verbist, Schaessens, Struyf, Adesanya & Peffer.

Quinten Van Goylen zit niet bij de kern wegens schoolverplichtingen deze week. De jonge gasten Jarno Van den Schoor en Thomas Verbist worden aan de kern toegevoegd, Lucas Heylen werd opnieuw opgeroepen als reservedoelman voor deze partij. Ook Brent Hendrickx maakt terug deel uit van de selectie, na zijn debuut en assist van vorige week in Zelzate, en Brent Van den Abeele werd opnieuw geselecteerd na zijn blessure.

Blessures

Kristof Maes & Iben Julien zijn de gekende namen in onze ziekenboeg. Mathias Nys trainde deze week mee met de groep en werd voorlopig bij de kern genomen.

Ticketinfo

Tickets zijn gewoon verkrijgbaar aan de loketten, voor aanvang van de wedstrijd. Onze ticketprijzen kan je hier terugvinden.

Gratis vat na de wedstrijd

Na de wedstrijd kunnen onze supporters genieten van een gratis vat, geschonken door de jarige Erik Vansteenbeeck, lid van onze Raad van Bestuur.