Nieuws | 6 maart 2020

Selectie K. Lyra-Lierse – KVK Beringen

Zaterdagavond om 20u00 krijgen onze Lyra-Liersemannen de Limburgers van KVK Beringen over de vloer. De promovendus kampeert al een tijdje rond de 13e plaats, een positie die recht geeft op de eindronde voor het behoud in de nationale reeksen. In hun strijd om het rechtstreekse behoud zijn voor hen dus alle punten welkom.

Onze A-kern werd de voorbije weken dan weer geteisterd door een vloedgolf van blessures. Kristof Maes liep in de partij tegen Wellen een schouderblessure op en is nog niet beschikbaar. Ook Gianni Van Den Buijs liep een lichte kuitblessure op in diezelfde partij en is daardoor onzeker voor de wedstrijd tegen Beringen. Ook achter de aanwezigheid van Jordy Peffer nu zaterdag staat nog een vraagteken. Hij herstelde de voorbije twee weken deels, eveneens van een lichte kuitblessure, en bekijkt zaterdagochtend of hij speelklaar geraakt.

Koen Weuts (scheurtje in de kuit) en Mo Messoudi (achillespees) recupereren verder en zijn nog niet beschikbaar. Ook Brent Van den Abeele blijft nog langdurig out. Yassir en Seraaj Ibn El Mokadem zijn eveneens niet beschikbaar door een sterfgeval binnen hun familie. K. Lyra-Lierse wenst hen veel sterkte in deze moeilijke periode.

Door de vele afwezigen komen er heel wat jonge talenten in de selectie van dit weekend. Kobe De Smet (°2002) zal op de bank plaatsnemen als tweede doelman. Ook Yarni Vastavel (°2002), Ferre Jacobs (°2000) en Thomas Verbist (°2002) maken deel uit van de wedstrijdkern.

Selectie

De voorlopige selectie van Patrick Van Houdt voor de wedstrijd tegen Beringen: Sterkens, Cloetens, Van Parys, Balbi, Dillien, Van Goylen, Adesanya, Lambreghts, Nijs, Van Den Buijs (onzeker), Van Den Brande, Gwen Jacobs, Peffer (onzeker), De Smet, Vastavel, Ferre Jacobs, Verbist.