Nieuws | 29 januari 2022

Selectie K. Lyra-Lierse – KFC Houtvenne

Na een lange periode zonder competitief voetbal beginnen onze Pallieters zaterdagavond aan de tweede seizoenshelft. K. Lyra-Lierse ontvangt dan KFC Houtvenne in eigen huis. Supporters zijn opnieuw welkom na de versoepelingen die werden aangekondigd op het voorbije overlegcomité.

De aftrap in het Luc De Rijckstadion wordt gegeven om 19u30 in plaats van het gebruikelijke 20u omwille van het horecasluitingsuur.

Voor K. Lyra-Lierse wordt het de eerste wedstrijd met inzet sinds 11 december. De laatste wedstrijd immers van de verplaatsing naar Londerzeel. Daarna ging onze ploeg vervroegd de winterstop in door een aantal coronabesmettingen. De kloof met leider Hoogstraten groeide zo tot vijf punten, maar natuurlijk wel met een inhaalmatch tegen Cappellen in het achterhoofd.

Toch gaat onze ploeg vol goede moed de tweede seizoenshelft in tegen KFC Houtvenne, de laatste in de stand. Op 25 september won K. Lyra-Lierse de eerste confrontatie met Houtvenne in ’t Kuipje overtuigend met 1-3. Toch kondigt deze terugwedstrijd zich niet aan als een hapklare brok. Houtvenne trok als satellietclub van 1B-club KVC Westerlo deze winterstop een resem (ex-)profspelers aan in het kader van ‘operatie redding’.

Onder andere ex-Westerlodoelman Yves De Winter, Augusto Da Silva (ex-Union & Waasland-Beveren) en Jordy Mathei (vaste waarde bij 1e Nationale-leider Dessel Sport) kwamen de Houtvense kern versterken. Maar ook oude bekenden (voor de Sportkringers onder ons) Julien Vercauteren & Joeri Dequevy kregen van moederclub Westerlo een profcontract en uitleenbeurt aan Houtvenne aangeboden. Onze tegenstander van zaterdagavond zal dus niet te vergelijken zijn met die in de heenronde, dat staat vast.

Selectie

Onze T1 Bart De Roover selecteerde volgende spelers voor de eerste competitiewedstrijd van 2022: Sterkens, Maes, Julien, Balbi, Struyf, Vets, Van Goylen, Kil, Adesanya, Lambreghts, Weuts, Smits, van den Buijs, Schaessens, De Wilde & Peffer.

Geen Mathias Nys dus bij de selectie. Hij is geelgeschorst en kan pas terug in actie komen tegen Eendracht Aalst. Joppe Smits sluit na zijn langdurige blessure opnieuw bij de wedstrijdkern.

Blessures

Ian Van den Branden revalideert nog verder van zijn enkelblessure. Ook Brent Van den Abeele ondervond opnieuw hinder na de training op vrijdag en zit dus niet mee in de selectie.

Praktische & ticketinfo

Tickets zijn op matchdag verkrijgbaar aan onze loketten. Onze ticketprijzen kan je hier terugvinden. Voor supporters blijft voorlopig het CovidSafe Ticket verplicht voor het betreden van het stadion.