Nieuws | 16 september 2022

Selectie & info R. Cappellen FC – K. Lyra-Lierse

Op de derde speeldag van het nieuwe voetbalseizoen trekken onze Pallieters naar het noorden van de provincie voor een Antwerpse derby tegen Cappellen. Dit treffen is meteen ook een weerzien met veel bekende gezichten. Aan het roer bij Cappellen staat Tom Schipper, die onze club in 2018 vanuit 1e provinciale terug naar het nationale voetbal bracht, en in zijn laatste seizoen ook nog eens een eindrondefinale op zijn conto mocht schrijven. Ook op de bank bij Cappellen: Kristof Maes, 5 seizoenen onder de lat bij onze club, en sinds dit jaar keeperstrainer van rood-geel. Bij onze club lopen dan weer met Bart De Roover (als coach), Seppe Kil & Maxim Volant drie ex-Cappellenaars rond.

Gezien de perfecte competitiestart van de Noord-Antwerpenaren, kondigt deze uitwedstrijd zich al meteen aan als een topaffiche. Cappellen werd door kenners bij het begin van het seizoen reeds tot de top-5 gerekend. Maar hun prestaties op speeldag 1 en 2 hebben die lat alleen maar hoger gelegd. Zelfs in die mate dat ze de fakkel van “titelkandidaat” moeiteloos overnemen van eerder getipte ploegen.

Onze Lyra-Lierse, door sommigen vooraf ook tot titelkandidaat gebombardeerd (terecht of onterecht, dat laten we in het midden), nam daarentegen een valse start. Eerst door een uitschuiver op de openingsspeeldag tegen Hades, en vervolgens door “slechts” een gelijkspel in Diegem parkeert ons voorlopig op de 14e plaats in het klassement. Het niveau moet omhoog. Het geluk moet terug afgedwongen worden. Het resultaat moet beter. Daar is iedereen zich van bewust. Een streekduel is daar het uitgelezen moment voor.

Selectie

Voor deze tweede opeenvolgende uitwedstrijd selecteerde Bart De Roover de volgende spelers: Sterkens, Hufkens, Morreel, Balbi, Lambreghts, Weuts, De Wilde, Volant, Vets, Van Goylen, Kil, Smits, Van den Schoor, Schils, Nys, Schaessens, Struyf, Adesanya, Peffer.

Jorne Simons, Jarno Van den Schoor, Brent Hendrickx & Dax Hufkens speelden vrijdagavond mee met de beloften op Cappellen.

Blessures

In de blessureboeg vinden we nog steeds Jason Van Achteren terug. Hij is nog niet gerecupereerd van zijn enkelblessure en blijft wellicht nog enige tijd onbeschikbaar. Volgens de huidige prognose zal Jason pas eind oktober opnieuw bij de groep kunnen aanpikken. Ook op Iben Julien kan geen beroep gedaan worden. Hij warmde vorige week mee op bij de beloften, maar ondervond opnieuw hinder van de knie.

Ticket & away day info

Supporters van Lyra-Lierse kunnen afzakken met eigen vervoer. Er worden geen bussen ingelegd voor deze wedstrijd. Supportersclub Lier Gere Bij (Jeroen Van den Eynde: 0474 36 47 80) zorgt daarentegen wel voor een away day met de trein, met bijeenkomst om 12u30 in het Handelshof (Leopoldplein) tegenover het station van Lier.

Tickets kunnen gewoon verkregen worden aan de inkom. Kinderen onder de zestien jaar hebben gratis toegang tot de staanplaatsen.