Nieuws | 5 september 2020

Selectie & info K. Lyra-Lierse – Torpedo Hasselt

We hebben er lang naar uitgekeken, maar zondagnamiddag om 16u00 is het eindelijk terug zover. Dan speelt K. Lyra-Lierse haar eerste competitieve wedstrijd sinds midden maart. In het kader van Ronde 2 van de Croky Cup ontvangen we de ambitieuze Limburgse 1e provincialer Torpedo Hasselt, een club die in 2005 ontstond uit de fusie tussen Hasselt VV en RKC Hasselt. Vorig seizoen eindigden de Hasselaren op een gedeelde 3e plaats en waren ze tot aan de coronastop nog steeds in de running voor promotie naar het nationale voetbal.

Bij onze Koninklijke Lyra-Lierse wordt deze wedstrijd dan weer het officiële debuut voor onze nieuwbakken coach en eigenste Lierse-icoon Bart De Roover. Hij zag in aanloop naar deze bekerwedstrijd helaas enkele spelers uitvallen op training en tijdens de vriendschappelijke wedstrijd van afgelopen dinsdag. Zo is nieuwkomer Seppe Kil wellicht 1 à 2 weken out met een hamstringblessure. Gwen Jacobs moeten we met een kuitblessure mogelijk enkele weken langer missen. Ook Brent Van den Abeele ziet zijn recuperatieschema wat vertraging oplopen door last aan de kuit. Youngsters Vastavel en Verbist zijn eveneens out.

De overige fitte spelers, met uitzondering van 3e doelman Kobe De Smet, vormen dan ook meteen de selectie voor zondag. Zo maken de andere nieuwkomers Gianni Vets (eigen Lierse-jeugdproduct, overgekomen van Zwarte Leeuw) en Bob Swaegers (overgekomen van Hoogstraten VV) ook hun debuut voor K. Lyra-Lierse.

De volledige selectie: Maes, Sterkens, F. Jacobs, Balbi, Struyf, Vets, Van Goylen, Adesanya, Lambreghts, Ibn El Mokadem, Weuts, Swaegers, Nys, Van Den Buijs, Van Den Brande, Peffer.

Tickets online in voorverkoop

De laatste tickets kunnen nog steeds online in voorverkoop aangekocht worden. De zittribune is op enkele plaatsen na reeds uitverkocht.

Widget by wpeec.pro

Geldende coronamaatregelen

Om deze wedstrijd coronaproof te laten verlopen, kreeg onze club enkele maatregelen opgelegd. Zo mag er enkel zittend geconsumeerd & gerookt worden in de voorziene horecazones (kantine binnen of fandorp buiten) en wordt er bediening aan de tafels voorzien. Zelf drank halen aan de toog is dus niet toegestaan. Ook het dragen van een mondmasker blijft verplicht binnen het stadion voor iedereen ouder dan 12 jaar. Tenzij je uiteraard zittend consumeert.

We beseffen als club maar al te goed dat dit niet helemaal de authentieke wedstrijdbeleving is waar we voor staan en om bekend zijn. Naast het veld hoor je in normale omstandigheden immers altijd met je voetbalvrienden een frisse pint of een cola te kunnen drinken. We vragen onze supporters echter om deze maatregelen in deze uitzonderlijke omstandigheden na te leven, net zoals dit tijdens de voorbije oefenwedstrijden ook gedaan werd door onze supporters. Dit ook met het oog op onze lopende aanvraag tot capaciteitsuitbreiding voor de komende beker- en competitiewedstrijden.