Nieuws | 22 oktober 2021

Selectie Belisia SV – K. Lyra-Lierse

Lyra-Lierse trekt op zondagmiddag nog steeds als leider naar Bilzen, het nummer 4 in de rangschikking. “Super Sunday” in 2e Afdeling. Want tegelijkertijd wordt de wedstrijd tussen Eendracht Aalst en Hoogstraten VV afgewerkt. Een duel waarin de nummers 3 en 2 tegenover elkaar staan. Met nog drie wedstrijden te spelen, nadert de eerste periode (en de daarbij horende eindrondeplaats voor de ploeg die na 10 speeldagen op kop staat) haar ontknoping.

De wedstrijd tegen Belisia, de fonkelnieuwe megafusie tussen Spouwen-Mopertingen en Bilzerse-Waltwilder, kondigt zich ook aan als een weerzien tussen twee ex-Rode Duivels. Bij onze Koninklijke Lyra-Lierse staat Bart De Roover (met 4 caps) aan het roer. In Bilzen zit de dag van vandaag Luc Nilis (56 caps & 10 doelpunten) in de dug-out. Het clubicoon van Anderlecht en PSV nam bij de start van de competitie het roer over.

Het nieuwe elan onder de naam Belisia (wat trouwens de Latijnse benaming voor Bilzen is, cfr. Lyra voor Lier) en met Luc Nilis als uithangbord op de bank, heeft de club dit seizoen alvast geen windeieren gelegd. Het voormalige Spouwen-Mopertingen ontsnapte bij de stopzettingen van de competities in 2019-2020 nog aan de degradatie door het wegvallen van Duffel, Vosselaar en Geel. En ook vorig seizoen verliep de start van de Limburgers moeizaam. Dit jaar lijkt de kern echter versterkt en lijken de Spouwenaren, Mopertingers, Bilzenaren & Waltwilderaars met 13 punten uit 7 wedstrijden een stuk gelukkiger. Op speeldag 2 gingen ze nog zwaar met 4-0 onderuit in Aalst, maar thuis werd er nog niet verloren dit seizoen. Onder andere Diegem Sport werd met 3-1 opzij gezet. Een gewaarschuwd Lierenaar is er twee waard.

Selectie

T1 Bart De Roover selecteerde voor de verplaatsing naar Bilzen de volgende spelers: Sterkens, De Herdt, Julien, Balbi, Struyf, Vets, Van Goylen, Kil, Adesanya, Lambreghts, Weuts, Nys, van den Buijs, Schaessens, De Wilde, Peffer.

Blessures

Joppe Smits & Ian Van den Branden zijn nog out. Brent Van den Abeele en Kristof Maes trainen voorlopig individueel.

Ticket & away day info

Tickets voor deze wedstrijd zijn enkel verkrijgbaar ter plaatse. Alle info voor bezoekende supporters kan je hier terugvinden.