Nieuws | 16 januari 2024

Sam Van den Brande neemt de fakkel over van Kurt Ory als beloftencoach

Onze beloften zullen voortaan geleid worden door onze oud-speler en voormalig aanvoerder Sam Van den Brande. Daarmee treedt het ene clubicoon in de voetsporen het andere, want Sam neemt de fakkel over van Kurt Ory, die de aanbieding kreeg om T2 te worden bij de ambitieuze tweedeprovincialer KVC Wilrijk.

Met Sam Van den Brande wordt er gekozen om jong trainerstalent te laten doorstromen binnen de eigen rangen. Sam heeft 217 wedstrijden met het vroegere Lyra TSV op de teller en was in 2018 ook meteen de eerste captain van het nieuwe Lyra-Lierse. Datzelfde seizoen werd voor Sam beperkt tot slechts 2 wedstrijden, want een aanslepende blessure maakte vroegtijdig een einde aan zijn spelersloopbaan. Sindsdien is hij actief als jeugdtrainer bij onze club en maakt hij dus nu de stap naar de beloften. Daar zal hij verder ondersteund worden door Tom Somers, alsook door Eric Van Meir & sportief manager Frank Coenen.

https://www.instagram.com/p/CixEkEPL02O/?utm_source=ig_web_copy_link&igsh=MzRlODBiNWFlZA==

Dank aan Kurt Ory voor jarenlange trouw aan de club

K. Lyra-Lierse wil ook meteen van deze gelegenheid gebruik maken om afscheidnemend beloftencoach Kurt Ory te bedanken voor zijn jarenlange staat van dienst bij onze club. Eerst als speler van het eerste elftal van het vroegere Lyra TSV (443 officiële wedstrijden tussen 1999 en 2016 en enkele seizoenen captain), alsook later als lid van de technische staf bij het eerste elftal, de beloften en jeugdwerking van Lyra-Lierse. Het spreekt voor zich dat Kurt steeds van harte welkom blijft bij onze club in de toekomst. We wensen hem alvast veel succes in zijn nieuwe functie bij Wilrijk.