Nieuws | 24 februari 2024

Rasechte Lierenaar Pieter Marien tekent bij K. Lyra-Lierse

Onze Koninklijke Lyra-Lierse heeft een eerste aanwinst voor het seizoen 2024-2025 beet. Geboren en getogen Lierenaar Pieter Marien (°03/03/1996) is de eerste versterking voor het volgende seizoen.

De rasechte Schapenkop, die momenteel woonachtig is in de wijk ‘t Looks, is een aanvallend ingestelde rechtsback. Zijn profiel is bovendien voorbestemd om ooit in het eerste elftal van onze club terecht te komen: Pieter speelde zijn eerste 4 jaren in de jeugdreeksen van het oude Lyra, om vervolgens 4 jaren te vertoeven in de jeugdopleiding van het voormalige Lierse SK. Daar werd hij opgemerkt door Club Brugge, waar hij uiteindelijk doorstroomde tot in de Brugse beloftenkern (nu ook gekend als Club NXT dat vandaag uitkomt in de Challenger Pro League). Ook was hij in die periode meermaals jeugdinternational onder de vleugels van Gert Verheyen.

In de zomer van 2015 maakte hij als 19-jarige de overstap naar toenmalig tweedeklasser Dessel Sport om voor het eerste te proeven van het voetbal in een eerste elftal. Van Dessel maakte hij de overstap naar Oosterzonen (1e Nationale) en Zwarte Leeuw (2e Afdeling), om daarna naar Hoogstraten (ook 2e Afdeling) te gaan. Bij de Rooikens kreeg Pieter helaas te kampen met een blessure (pubalgie), waardoor hij na een operatie een lange revalidatie afwerkte. De voorbije 3 seizoenen besloot hij om enkele niveaus lager, kort bij huis, zijn voetbalcarrière te hervatten bij KFC Bevel. Vorig seizoen werd hij met Bevel nog kampioen in 2e provinciale. Dit seizoen staat Bevel als promovendus op kop in 1e provinciale.

“2 seizoenen geleden al in contact met Lyra-Lierse, maar gewacht op het juiste moment”

Pieter Marien: “Ik kom inderdaad van ver, maar besef ook dat ik geluk heb gehad met het verloop mijn revalidatie. Pubalgie is een vervelende blessure waar sommige spelers zelfs na een operatie nog steeds niet vanaf geraken. Daarom besloot ik om eerst op een iets lager niveau te hervatten om te kijken welke intensiteit ik nog aankon. Dat viel een stuk beter mee dan verwacht en ik speel nu al bijna 3 jaar blessurevrij. Enkele seizoenen geleden had ik al eens contact met Frank Coenen en Eric Van Meir. Zij wilden me toen al graag bij de kern, maar ik wilde zelf eerst zeker zijn dat ik terug naar dit niveau kon groeien. Nu we opnieuw in contact kwamen, vond ik het (na een paar zeer mooie jaren bij Bevel) het juiste moment om terug de stap hogerop te zetten. Dat dit bovendien bij de club uit mijn eigen stad kan, is alleen maar een bonus.”

“Weinig spelers die aan zoveel Lyra-Lierse criteria voldoen”

Ook onze sportief manager Frank Coenen is verheugd met Pieter Marien als aanwinst: “We hanteren als Lyra-Lierse sinds 2018 een vrij strikte rekruteringspolitiek. Daarbij kijken we natuurlijk in de eerste plaats naar het niveau van de speler in kwestie, maar proberen we ook vooral spelers aan te trekken uit een straal van 25 kilometer rond onze Pallieterstad. Jongens die met hun hart voor onze lokale trots spelen, die willen we in onze kern. Een bijkomend pluspunt is wanneer zulke spelers (voor een deel) zelf opgeleid zijn. En dus in de jeugdwerkingen van Lyra, Lierse of nu Lyra-Lierse speelden. Pieter voldoet aan al die criteria en is bovendien een fiere Lierenaar. Hij stond met andere woorden al een tijdje op onze radar. We zijn dan ook zeer tevreden hem volgend seizoen in onze rangen te hebben.”

We heten Pieter van harte welkom thuis, maar natuurlijk ook nog eerst veel succes dit seizoen in de strijd om de titel met Bevel!

Video