Nieuws | 22 mei 2024

Promotie nu ook geofficialiseerd door Voetbal Vlaanderen, eindronde wordt niet meer verder gespeeld

Wat al even vaststond, is nu ook geofficialiseerd door Voetbal Vlaanderen: K. Lyra-Lierse promoveert naar 1e Nationale. De extra speeldagen 2 en 3 in de eindronde, die Voetbal Vlaanderen uit voorzorg had uitgeloot, dienen niet meer afgewerkt te worden.

De voorbije dagen werden de nog hangende licentiedossiers van Patro Eisden, KV Oostende, KFC Merelbeke en Eendracht Aalst behandeld. Aangezien de uitspraken in deze dossiers een impact konden hebben op het verloop van de eindronde, verzochten de 4 promoverende clubs (Sporting Hasselt, KFC Merelbeke, Jong Cercle & K. Lyra-Lierse) vorige week om speeldag 2 van de eindronde alvast uit te stellen. Een verzoek dat ook positief beantwoord werd door Voetbal Vlaanderen.

Noch Patro Eisden (zij verkregen hun licentie 1A en 1B), noch KV Oostende (zij verkregen géén licentie 1B en 1e Nationale) zullen volgend seizoen aantreden in 1e Nationale. En dus nemen de 4 winnaars van speeldag 1 in de eindronde automatisch de 4 resterende plaatsen in 1e Nationale in. De eindronde is hierdoor ook meteen beëindigd.

K. Lyra-Lierse wenst de supporters van KV Oostende veel sterkte

Tot slot willen we nog een korte boodschap van steun richten aan iedereen die begaan is met KV Oostende. De kustclub kondigde eind vorige week aan dat het kortelings het faillissement zal aanvragen. Een situatie die bij heel wat van onze supporters nare herinneringen uit het recente verleden oproept. We wensen iedereen met een rood-groen-geel hart veel moed en sterkte. Weet ook dat het straks anders kan. Laat dat een troost zijn in deze donkere dagen van jullie club.